06 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΝ υπάρχoυν νάρκες στον Έβρο λέει το ΥΠΕΞ. Ποιος έχει άγνοια;

refugees24

 

ΔΕΝ υπάρχoν νάρκες στον Έβρο λέει το ΥΠΕΞ κι άρα ΔΕΝ υπάρχει αυτή η δικαιολογία για να μην ανοίξει νόμιμος διάδρομος για πρόσφυγες στον Έβρο

 

Από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Eξωτερικών μαθαίνουμε ότι μάλλον ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι ενήμερος ότι "ΔΕΝ υπάρχουν πλέον νάρκες" (εκτός αν ψεύδεται το υπουργείο εξωτερικών). Άρα δεν στέκει η επιχειρηματολογία του ότι οι νάρκες που υπάρχουν δεν επιτρέπουν τουλάχιστον το άνοιγμα νόμιμων δρόμων εισόδου των προσφύγων, ώστε να μην έχουμε τους πνιγμούς στο Αιγαίο.

 

Δείτε απόσπασμα από τη σελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών:

«…Η Ελλάδα έχει επίσης υπογράψει και επικυρώσει (2002) τη Σύμβαση της Οττάβα, που απαγορεύει τη χρήση των ναρκών κατά προσωπικού, ενώ το 2010 ολοκλήρωσε την άρση και καταστροφή των ναρκών στα καταγεγραμμένα ναρκοπέδια ανά την ελληνική επικράτεια, 4 χρόνια πριν τη συμβατική υποχρέωση της…».

http://www.mfa.gr/exoteriki-politiki/pagkosmia-zitimata/aphoplismos-opla-mazikes-katastrophes.html

 

Αν ο πρωθυπουργός προσπαθήσει να δικαιολογήσει τη φράση του ότι υπάρχουν νάρκες από την Τουκρική πλευρά των συνόρων, να ενημερώσουμε ότι η Τουρκία δεν έχει νάρκες στο έδαφος της στα ελληνοτουρκικά σύνορα αλλά ακόμα και αν είχε θα ήταν ευκαιρία να θέσει ο πρωθυπουργός το θέμα της αποναρκοθέτισης αφού και η Τουρκία θα έπρεπε να συμμορφωθεί με την Σύμβαση της Οττάβα αλλά και με την ελληνο-τουρκική συμφωνία του 2003 για απομάκρυνση όλων των ναρκών.

 

narkes01

 

Η τοποθέτηση ναρκών για να εμποδίσουν τους πρόσφυγες να εισέλθουν στη χώρα είναι η άποψη της Χρυσής Αυγής. Ήταν και παραμένουν εγκληματική οργάνωση. Θαυμάστε τουίτ από τον Η. Κασιδιάρη! Και να σκεφτεί κανείς ότι αναφέρεται σε Σύριους, θύματα πολέμου...

 

kasidiaris

 

Αλλά το μπάχαλο απόψεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται. Πριν λίγες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ (Γραφείο Τύπου, 31/10/2015) καλούσε επίσημα τους πολίτες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση ενάντια στον φράκτη στον Έβρο και επαναλάμβανε την άποψη ότι αυτό που κάνει ο φράκτης είναι να στέλνει τους πρόσφυγες στα επικίνδυνα θαλάσσια περάσματα προς τα νησιά:  «Ο αγώνας ενάντια στους φράχτες και τους αποκλεισμούς, ενάντια στην Ευρώπη-φρούριο, ενώνει ένα ευρύ φάσμα κινημάτων και ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη. Και, ασφαλώς, ο αγώνας ξεκινάει από την  ίδια μας τη χώρα. Ας μην ξεχνάμε λοιπόν ότι ο πρώτος τέτοιος φράχτης φτιάχτηκε στην Ελλάδα: ξεκίνησε επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, ολοκληρώθηκε επί Σαμαρά  (που τον διαφήμισε ως μέγιστο επίτευγμα) και παραμένει στη θέση του και σήμερα, με αποτελέσματα ολέθρια: εκτός του ότι καταπατά βάναυσα τις διεθνείς συνθήκες που επιτάσσουν την προστασία και ασφαλή δίοδο των προσφύγων, προκειμένου να ζητήσουν άσυλο, το μόνο του αποτέλεσμα ήταν να μετατοπιστούν (και όχι να ανακοπούν, όπως διακήρυσσαν οι υποστηρικτές του) οι προσφυγικές ροές στα νησιά.


Η κυβέρνηση, ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της οποίας είναι  η πολιτική της για το προσφυγικό-μεταναστευτικό,  οφείλει να δημιουργήσει ασφαλείς και νόμιμες διόδους, στον Έβρο και σε άλλα σημεία, στο πλαίσιο μιας πολιτικής που σέβεται τις διεθνείς συνθήκες, που  προτάσσει την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό έναντι του μίσους και του φόβου»

 

http://www.stokokkino.gr/article/1000000000019310/SURIZA-Kaloume-tous-dimokratikous-polites-na-kinitopoiithoun-enantia-ston-fraxti-tis-ntropis

Last modified on Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 08:34