16 Μαϊος 2011

Ο Μ. Τρεμόπουλος στο Μαυροβούνιο

Για την είσοδο της χώρας στην Ε.Ε.

Στο Μαυροβούνιο μεταβαίνει ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, μέλος της μόνιμης Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Εκεί, θα πάρει μέρος στη δεύτερη συνάντηση της αντιπροσωπίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Σταθεροποίησης και Σύνδεσης που θα διεξαχθεί στην Ποντγκόριτσα από 17 έως 18 Μαΐου. Η συνάντηση εντάσσεται στη διαδικασία εισόδου του Μαυροβουνίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Μαυροβούνιο υπέβαλε αίτηση εισόδου στην ΕΕ το Δεκέμβριο του 2008 η οποία διαβιβάστηκε τον Απρίλιο του 2009 από το

Συμβούλιο στην Επιτροπή.

 

Η ατζέντα των θεμάτων, που θα συζητηθούν από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου και την Αντιπροσωπεία της ΕΕ, συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων:

• Εκτίμηση της τρέχουσας κατάστασης των σχέσεων ΕΕ-Μαυροβουνίου και προσδιορισμό των βημάτων που απαιτούνται για την έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης.

• Εφαρμογή του σχεδίου δράσης για την ενίσχυση του νομοθετικού και εποπτικού ρόλου του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου.

• Συνεργασία μεταξύ των αρχών, ιδίως του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου και της Κοινωνίας των Πολιτών.

• Οι επιδόσεις των υπηρεσιών επιβολής του νόμου (δηλαδή της αστυνομίας και της ποινικής δίωξης) ως ένα κρίσιμο στοιχείο του κράτους δικαίου.

• Η περιφερειακή συνεργασία, με έμφαση στις πρωτοβουλίες των κοινοβουλίων και στο κεντρικό κοινοβουλευτικό φόρουμ.

• Οι οικονομικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένου του συντονισμού των διαρθρωτικών μέσων για τη γεωργία, την αγροτική ανάπτυξη και την ενέργεια.

Last modified on Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2012 00:50