02 Ιουλίου 2013

Μια εναλλακτική πρόταση για την αναζωογόνηση της Β. Πίνδου

Ο Ν. Χρυσόγελος και οι Πράσινοι υποστηρικτές πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Βοβούσα στο πλαίσιο των δράσεων «Αώος, πηγή ζωής για τη φύση και τον άνθρωπο»

 

Η περιοχή της Βόρειας  Πίνδου διαθέτει όχι μόνο το κατάλληλο φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να προωθήσει μια παρόμοια αναγέννηση της περιοχής, όπως διαπιστώθηκε από τις εξαιρετικές εκδηλώσεις που οργάνωσε η καλλιτεχνική ομάδα Phasma2, με την επιμέλεια του Καμίλο Νόλλα (που κατάγεται από την περιοχή), σε συνεργασία με την Κίνηση για την προστασία του Αώου παράλληλα με τις άλλες εκδηλώσεις για την προστασία του Αώου, το Σάββατο 29 Ιουνίου στη Βωβούσα. Ο Νίκος Χρυσόγελος και η Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο υποστήριξαν τις εκδηλώσεις για να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν.

 

Ένα μικρό, λοιπόν, δείγμα για τις δυνατότητες της Βοβούσας  να μετατραπεί σε ένα εναλλακτικό, πολιτιστικό κέντρο, αντιπροσωπεύουν αυτές ακριβώς οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που μπορεί να είναι εφάμιλλες παρόμοιων εκδηλώσεων που γίνονται σε διάφορες ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές στην υπόλοιπη Ευρώπη:

- Ομαδική έκθεση φωτογραφίας των μαθητών του μονοθέσιου δημοτικού σχολείου Βοβούσας " τι αγαπώ και τι δεν θέλω να χάσω", με την στήριξη της καλλιτεχνικής ομάδας phasma2 στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγ. Γεωργίου (χτίσμα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής)

- Ομαδική έκθεση φωτογραφίας "Βοβούσα, μοναδική και όχι μόνη", των Αλέξανδρου Σταματίου, Γιώργου Δέτση, Νίκου Παλαιολόγου στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο της αποθήκης ενός από τα εναπομείναντα ξυλουργεία της περιοχής.

- Έκθεση φωτογραφίας "Ένας για όλους και όλοι για έναν" του Καμίλο Νόλλα, σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο ενός στάβλου

- Έκθεση φωτογραφίας "Δίπτυχα", άνθρωποι και αντικείμενα - φύση, του Γιώργου Βιτσαρόπουλου στο Καφενείο LaPunti

- Έκθεση φωτογραφίας "Ανθρωποι και φορεσιές", της Ανδρονίκης Χριστοδούλου στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βοβούσας, με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους του χωριού.

 

Προβλήθηκαν, επίσης, η εξαιρετική ταινία-ντοκυμαντέρ για την εκτροπή του Αχελώου, "Ο Ηρακλής, η γιαγιά μου και ο Αχελώος", σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, καθώς και ένα βίντεο για τον Αώο, με επιμέλεια του Βασίλη Νητσιάκου.

 

Από τις εξαιρετικές στιγμές που απόλαυσαν τόσο οι κάτοικοι κάθε ηλικίας όσο και οι επισκέπτες, συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης, ήταν και η συναυλία του Κουαρτέτου Εγχόρδων Αθηνών (Απόλλων Γραμματικόπουλος, βιόλα, Παναγιώτης Τζιώτης, βιόλα, Ισίδωρος Σιδέρης, βιολοντσέλο, Πάρις Αναστασιάδης, βιολί) στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βοβούσας που οργανώθηκε με την ευγενική χορηγία του Στέφανου Νόλλα.

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ και τα σχετικά βίντεο εδώ και  εδώ.

Last modified on Τρίτη, 02 Ιουλίου 2013 18:32