29 Μαρτίου 2013

Προβολή της ταινίας για την Κοινωνική Οικονομία στη Νάξο

Μετά το Ευρωκοινοβούλιο, η ταινία "Κοινωνική Οικονομία: Η εναλλακτική λύση"  ξεκίνησε το ταξίδι της στην Ελλάδα από τις Κυκλάδες. Έτσι, μετά την πρώτη ελληνική προβολή της στη Σίφνο (23 Μάρτη), το ντοκιμαντέρ της Σοφίας Παπαχρήστου προβλήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου, στην αίθουσα προβολής στο ισόγειο της Σχολής Ουρσουλινών στο Κάστρο, την Παρασκευή  29 Μαρτίου.

 

Η ταινία έγινε με την υποστήριξη του γερμανικού πράσινου Ινστιτούτου HeinrichBoellκαι του Νίκου Χρυσόγελου, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, ως ένα εργαλείο για την τροφοδότηση της συζήτησης για την κοινωνική οικονομία και τις κοινωνικές (συνεταιριστικές) επιχειρήσεις, έναν άλλο - υπαρκτό σε Ευρωπαϊκό επίπεδο - κόσμο που απασχολεί ήδη 11.000.000 εργαζόμενους και αντιπροσωπεύει τον "τρίτο δρόμο" της οικονομίας.

 

Η προβολή της ταινίας στη Νάξο συμπίπτει με την πρωτοβουλία σε εξέλιξη για τη δημιουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης με βάση το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και σκοπό την προώθηση του ήπιου -εναλλακτικού τουρισμού