10 Νοεμβρίου 2012

Ώρα για αλλαγή, λένε οι Ευρωπαίοι Πράσινοι από την Αθήνα

 

Να παγώσει η πληρωμή του χρέους και να στηριχθεί η Ελλάδα στην προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις προτείνουν οι Ευρωπαίοι Πράσινοι

 

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν οι Ευρωπαίοι Πράσινοι την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου. Συμμετείχαν οι ευρωβουλευτές Ντάνυ Κον Μπεντίτ, Ρεμπέκα Χαρμς, Νίκος Χρυσόγελος, Φιλίπ Λαμπέρτς και η συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Ζωή Βροντίση. Τη συζήτηση συντόνισε η Γενική Γραμματέας της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο Βούλα Τσέτση.

 

Είναι ώρα για αλλαγή, τόνισε ο Ντάνυ Κον Μπετίτ ο οποίος άνοιξε τη συνέντευξη. Τα χρήματα που είναι απαραίτητα για την Ελλάδα πρέπει να πάνε στην αναδιοργάνωση της οικονομίας και όχι στην αποπληρωμή του χρέους. Το χρέος χρειάζεται να παγώσει και η αποπληρωμή του να ξεκινήσει όταν η χώρα μπει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης. Η Ευρώπη δεν πρέπει να πιέζει για μέτρα λιτότητας αλλά για μεταρρυθμίσεις.

 

«Σκοτεινό» χαρακτήρισε το ελληνικό πρόγραμμα η Ρεμπέκα Χαρμς που προκάλεσε την αύξηση παρά τη μείωση του χρέους ενώ αναφέρθηκε στην ύφεση που πλησιάζει ακόμα και την Γερμανία. Ο Φιλίπ Λαμπερτς μίλησε για τον θυμό που μοιράζεται με τους Έλληνες, αλλά, όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν πρέπει να αφήσουμε τον θυμό να γίνει δύναμη καταστροφής. Υπάρχει δρόμος ανάμεσα στην λιτότητα και την καταστροφή, η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο και Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.  

 

Στην ανάγκη της ενωμένης Ευρώπης αναφέρθηκαν και οι Έλληνες Οικολόγοι Πράσινοι. Η Ζωή Βροντίση, τονίζοντας ότι η παρουσία των Ευρωπαίων Πράσινων στην Αθήνα, μας τιμά, αναφέρθηκε στη μέχρι σήμερα, λογιστική αντιμετώπιση της κρίσης και στο κοινό αίτημα για αλλαγή. Ο Νίκος Χρυσόγελος τόνισε την ανάγκη ευρωπαϊκής λύσης και αλλαγών που χρειάζεται να στηρίξει η ελληνική κοινωνία στην οικονομία, τη δημόσια διοίκηση και στο πολιτικό σύστημα. «Οι όροι του μνημονίου πρέπει να προσαρμοστούν στις Ευρωπαϊκές πολιτικές και αξίες», δήλωσε.

 

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η χώρα χρειάζεται ένα δικό της σχέδιο, ισορροπημένο, δίκαιο, νομιμοποιημένο δημοκρατικά το οποίο θα είναι αξιόπιστο και ρεαλιστικό. Πάνω σε αυτό το σχέδιο χρειάζεται να γίνουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα η οποία έχει τεράστιες δυνατότητες για να πετύχει βιώσιμη ευημερία.

 

Το Συμβούλιο των Ευρωπαίων Πράσινων συνεχίζεται ως την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο DivaniCaravel.


____________________________

  • Περισσότερα για τη 17η σύνοδο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και το πλήρες πρόγραμμα ΕΔΩ.

  • Φωτογραφικό υλικό από την πρώτη ημέρα εδώ

  • Βίντεο σε λίγες ώρες εδώ

  • Δείτε τη σελίδα του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος για την 17η Σύνοδο στην Αθήνα.


 

Last modified on Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012 01:44