21 Μαρτίου 2011

Συνάντηση των Οικολόγων Πράσινων με τον Πρύτανη του ΑΠΘ

Συνάντηση αντιπροσωπείας των Οικολόγων Πράσινων, με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλο, με τον πρύτανη του ΑΠΘ κ. Ιωάννη Μυλόπουλο του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης έγινε στις 18 Μαρτίου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, επίσης, ο αντιπρύτανης οικονομικού και προγραμματισμού Ιωάννη Παντής και εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων ο καθηγητής ΑΠΘ Αλέκος Γεωργόπουλος και ο καθηγητής εφαρμογών ΤΕΙ Σερρών Δημήτρης Φουτάκης, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της Πρυτανείας του ιδρύματος, στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο πρύτανης του ΑΠΘ κ. Ιωάννης Μυλόπουλος, παρουσίασε τις προτάσεις του ιδρύματος στο πλαίσιο του

διαλόγου του Υπουργείου Παιδείας για τη μεταρρύθμιση στην ανώτατη εκπαίδευση ζητώντας τη συμπαράσταση των Οικολόγων Πράσινων. Τόνισε την αντίθεση της συγκλήτου του ΑΠΘ αλλά και της συνόδου των πρυτάνεων στις προτεινόμενες αλλαγές κυρίως στον τρόπο διοίκησης των ΑΕΙ αλλά και σε άλλα σημαντικά θΕ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ιέματα σημεία, όπως της ενοποίησης των σχολών με την κατάργηση των Τμημάτων και των Τομέων. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ζήτημα της διαρκούς μείωσης της χρηματοδότησης των ΑΕΙ και του άμεσου κινδύνου υποβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών.

 

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος τόνισε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι αντιλαμβάνονται και συμπαρατάσσονται με τις βασικές θέσεις της συνόδου των πρυτάνεων και της συγκλήτου του ΑΠΘ, χωρίς όμως να παραγνωρίζουν τα προβλήματα που εμφανίζουν τα ΑΕΙ της χώρας, για ορισμένα από τα οποία η πανεπιστημιακή κοινότητα θα έπρεπε να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Επίσης, οι Αλέκος Γεωργόπουλος και Δημήτρης Φουτάκης αναφέρθηκαν στις παρεμβάσεις των Οικολόγων Πράσινων τόσο στο πλαίσιο του διακομματικού διαλόγου στην ελληνική Βουλή για το θέμα αυτό, όσο και των θέσεων που υποστήριξαν στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας και στο ρόλο που αποδίδουν στην ενίσχυση και εμβάθυνση των θεσμών ακαδημαϊκής δημοκρατίας αλλά και διαφάνειας και λογοδοσίας που πρέπει να τους συνοδεύουν.

Στη συνέχεια, ο αντιπρύτανης κ. Ιωάννης Παντής αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες της νέας Πρυτανείας για τη μετατροπή του ΑΠΘ σε "πράσινο" πανεπιστήμιο και τις ενέργειες που έγιναν στην κατεύθυνση αυτή. Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, εξέφρασε τη συμπαράσταση των Οικολόγων Πράσινων στις πρωτοβουλίες αυτές ενώ ζήτησε από τη μεριά του την ενεργή επιστημονική στήριξη του ΑΠΘ για σοβαρά περιβαλλοντικά θέματα της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως το ζήτημα της εξόρυξης και επεξεργασίας χρυσού στη Χαλκιδική και της λίμνης Κορώνειας.

 

Last modified on Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012 23:11