07 Μαρτίου 2011

Μπορούν και πρέπει να κλείσουν τα σύνορα για τους παράνομους μετανάστες;

Συμμετοχή του Μ. Τρεμόπουλου στις "Δημόσιες συζητήσεις για μια διαφορετική Ελλάδα" που διοργανώνει το ΕΛΙΑΜΕΠ. Θέμα της συγκεκριμένης εκδήλωσης “Μπορούν και πρέπει να κλείσουν τα σύνορα για τους παράνομους μετανάστες;”. Aίθουσα του Παλαιού Χρηματιστηρίου Αθηνών (Πεσμαζόγλου 1).

Ομιλητές:

 

Υπέρ της πρότασης:

• Θεόδωρος Λιανός, Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

• Ευριπίδης Στυλιανίδης, Βουλευτής Ροδόπης, Γραμματέας Προγράμματος Νέας Δημοκρατίας

Κατά της πρότασης:

• Μιχάλης Τρεμόπουλος, Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων

• Δημήτρης Χριστόπουλος, Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Επίκουρος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστήμιου

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Τάσος Τέλλογλου, Δημοσιογράφος

Οι τέσσερεις προσκεκλημένοι θα παρουσιάσουν τις απόψεις τους έχοντας στη διάθεσή τους 12 λεπτά, χρόνος που θα τηρείται αυστηρά, ενώ στη συνέχεια θα δέχονται παρατηρήσεις ή ερωτήσεις του κοινού και θα έχουν την ευκαιρία, μετά τον κύκλο των παρατηρήσεων και ερωτήσεων, να τοποθετηθούν και πάλι στο θέμα με μικρές ομιλίες των πέντε λεπτών.

Οποιοσδήποτε και οποιαδήποτε μπορεί να υποβάλει και γραπτές ερωτήσεις προς τους ομιλητές μέσω της ιστοσελίδας www.eliamep.gr.  Οι ερωτήσεις θα απαντηθούν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία θα ακολουθήσει τις τοποθετήσεις των ομιλητών.
 
Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά και μέσω απευθείας αναμετάδοσης στην ιστοσελίδα www.eliamep.gr.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) διοργανώνει το πρώτο εξάμηνο του 2011 σειρά δημόσιων αντιπαραθέσεων για σημαντικά θέματα, ζητώντας από γνώστες των θεμάτων με διαφορετικές απόψεις να παρουσιάσουν τις θέσεις τους ζωντανά, σε δημόσιο χώρο, με συγκεκριμένα στοιχεία και επιχειρηματολογία. Η συγκεκριμένη είναι η τρίτη, μεταξύ των έξι προγραμματισμένων δημοσίων αντιπαραθέσεων.

 

Last modified on Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012 23:20