17 Απρίλιος 2014

Ο Ν. Χρυσόγελος υποστηρικτής της καμπάνιας της Διεθνούς Αμνηστίας για τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων


Ο Νίκος Χρυσόγελος, σεβόμενος και αγωνιζόμενος για ανθρώπινα δικαιώματα, δεν θα μπορούσε να μην υποστηρίξει την καμπάνια της Διεθνούς Αμνηστίας Whenyoudontexist, σκοπός της οποίας είναι ο σεβασμός και η αποτελεσματική προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών, προσφύγων και αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη και τα σύνορά της.

«Έχουμε οδηγηθεί σταδιακά σε απάνθρωπες καταστάσεις. Ως πότε θα είμαστε θεατές στο ίδιο έργο με πρωταγωνιστές ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, να κακοποιούνται, να εξευτελίζονται, ακόμα και να πεθαίνουν στην προσπάθειά τους ξεφύγουν από συνθήκες που απειλούν τη ζωή τους ή αναζητώντας καλύτερη ζωή στην Ευρώπη; Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν θα έπρεπε να είναι ζητούμενο, αλλά κεκτημένο και αδιαμφισβήτητο δικαίωμα. Τα δικαιώματα των μεταναστών, των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο θα πρέπει να γίνονται πλήρως σεβαστά, τόσο κατά την είσοδο των συνόρων, όσο και την παραμονή τους στα κράτη μέλη ή την επαναπροώθησή τους.

 

Με δεδομένο ότι η μετανάστευση είναι διαχρονικό φαινόμενο και τα σύνορα θα είναι διαπερατά από ανθρώπους που προσπαθούν να σώσουν τη ζωή τους είτε να ζήσουν καλύτερη ζωή, απαιτείται αναθεώρηση της ισχύουσας νομοθεσίας στη βάση οριζόντιου άξονα πολιτικής και σύνθετου σχεδίου που θα καλύπτει όλες τις πτυχές της μετανάστευσης» δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Πράσινων και υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο “ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία”.

Ενημερωθείτε για την καμπάνια: http://www.whenyoudontexist.eu/

Last modified on Πέμπτη, 17 Απρίλιος 2014 05:50