08 Φεβρουαρίου 2014

Νέο μοντέλο πληροφόρησης από την ΕΡΤ

Για νέο μοντέλο στη δημόσια πληροφόρηση από την ελεύθερη ΕΡΤ έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Νίκος Χρυσόγελος, ο οποίος επισκέφτηκε την ΕΡΤ3 συνοδευόμενος από το μέλος της γραμματείας των Οικολόγων Πρασίνων Κεντρικής Μακεδονίας, Οδυσσέα Χιλιτίδη και τον υπεύθυνο εκλογικού αγώνα του κόμματος, Θανάση Μακρή.
  

Ο κ.Χρυσόγελος ενημέρωσε τους εργαζόμενους της ελεύθερης ΕΡΤ3 για το πρόγραμμα Creative Europe Projects, ένα νέο μέσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την οικονομική στήριξη οργανισμών με στόχο να τους βοηθήσει να διεθνοποιήσουν τις δραστηριότητές τους στον πολιτιστικό τομέα και να αποκτήσουν νέο κοινό για το έργο τους και σε ό,τι αφορά τα media να αναπτύξουν, να διανείμουν και να προωθήσουν την παραγωγή τους.

Αμέσως μετά, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ3, ο κ.Χρυσόγελος τόνισε:

"Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ήρθαν κοντά με την κοινωνία, με τους πολίτες, με αυτούς που επιδιώκουν να αλλάξουν τα πράγματα. Και νομίζω ότι αυτό βοήθησε όλους, και τους ίδιους τους εργαζόμενους να ξαναδούν όλοι μαζί ένα νέο μοντέλο για τη δημόσια πληροφόρηση, που θα βοηθά στην κοινωνική ενεργοποίηση, στην οποία συμμετέχουν οι κοινωνικοί φορείς. Άρα κατευθύνουν την πληροφόρηση στην κοινωνία, προς όφελος της κοινωνίας. Από τη στιγμή που οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να διαμορφώσουν ένα συνολικό σχέδιο για το νέο μοντέλο δημόσιας κοινωνικής πληροφόρησης, εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο για να είναι βιώσιμο αυτό το σχέδιο και να γίνει μία γέφυρα με τους ευρωπαϊκούς φορείς".

 

Last modified on Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2014 13:48