10 Απρίλιος 2013

Κοινωνική Οικονομία – Εναλλακτική λύση


Η ταινία «Κοινωνική Οικονομία – Εναλλακτική λύση» (Σκηνοθεσία: Σοφία Παπαχρήστου) έχει μέχρι στιγμής προβληθεί σε εκδηλώσεις με συζήτηση για το θέμα της Κοινωνικής Οικονομίας στη

Σίφνο (23/3/13),

Νάξο (29/3/13),

Χανιά (3/4/13),

Θεσσαλονίκη (7/4/13)

 

ενώ έχει προγραμματιστεί να προβληθεί τις επόμενες μέρες στις παρακάτω πόλεις τις ημέρες που αναφέρεται:


  • Καρδίτσα 12/4: Προβολή ταινίας στα πλαίσια της ημερίδας που διοργανώνει ο Ενεργειακός Συνεταιρισμός Καρδίτσας που αξιοποιεί βιομάζα για θέρμανση και ηλεκτροπαραγωγή
  •  Αθήνα 14/4: Ταινιοθήκη Της Ελλάδος, Αθήνα, ώρα 13.00 (Ιερά Οδός 48, Κεραμεικός): Κεντρική προβολή στην Ελλάδα του ντοκιμαντέρ «Κοινωνική Οικονομία - H εναλλακτική λύση», την παραγωγή του οποίου έχουν από κοινού υποστηρίξει ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος και το Γερμανικό Πράσινο Ινστιτούτο Heinrich Boell Stiftung, ώστε να αποτελέσει ένα εργαλείο ενημέρωσης αλλά και προώθησης των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων.

 

Λίγα λόγια για το ντοκυμαντέρ

 

Η ταινία «Κοινωνική Οικονομία – Εναλλακτική λύση» (Σκηνοθεσία: Σοφία Παπαχρήστου) έγινε με την υποστήριξη του Νίκου Χρυσόγελου και του Ινστιτούτου Χάινριχ Μπελ. Η Σοφία Παπαχρήστου και ο Κωστής Παπαναστασάτος ταξίδεψαν 30 ημέρες σε 40 διαφορετικές ευρωπαϊκές τοποθεσίες στη Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο και Ελλάδα για να πάρουν συνεντεύξεις και να παρουσιάσουν, με τη βοήθεια των ίδιων των πρωταγωνιστών, παραδείγματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας μέσω διαφορετικών μορφών συνεταιριστικών επιχειρήσεων.

  

 

Το ντοκυμαντέρ αποτελεί εργαλείο ενημέρωσης και προώθησης των κοινωνικών/συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Από τον τραπεζικό τομέα, μέχρι τον κλάδο της υγείας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, του αγροτουρισμού, της επαναχρησιμοποίησης κ.ά. Το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης και απασχόλησης μέσα από ένα διαφορετικό μοντέλο οικονομίας, ένα μοντέλο που μπορεί να συμβάλει στη διέξοδο από την κρίση που βιώνουμε σήμερα.

 

 

Ο κλάδος της κοινωνικής-συνεταιριστικής οικονομίας απασχολεί 11.000.000 εργαζόμενους/ες στην Ευρώπη και αντιπροσωπεύει τον «τρίτο τομέα» της οικονομίας.  Στη χώρα μας, έχει μόλις ανοίξει η συζήτηση, τόσο σε πολιτικό όσο και σε νομικό επίπεδο, για το πλαίσιο εντός του οποίου μπορούν να ανθίσουν οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις.

 

Last modified on Πέμπτη, 11 Απρίλιος 2013 12:04