09 Απρίλιος 2013

Πρόσκληση σε προβολή ντοκυμαντέρ: “Κοινωνική Οικονομία: Mία εναλλακτική λύση”

Πρόσκληση σε προβολή ντοκυμαντέρ:

Κοινωνική Οικονομία: Mία εναλλακτική λύση

Κυριακή 14 Απριλίου, ώρα 13.00

Ταινιοθήκη της Ελλάδας, Ιερά Οδός 48, Κεραμικός

 

Ο Νίκος Χρυσόγελος,  ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο και το Γερμανικό Ινστιτούτο Heinrich Boell Stiftung, σας προσκαλούν στην προβολή του ντοκυμαντέρ «Κοινωνική Οικονομία – Η εναλλακτική λύση», την Κυριακή 14 Απριλίου, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48, Κεραμεικός, Αθήνα και ώρα 13:00.

 

Η Σοφία Παπαχρήστου και ο Κωστής Παπαναστασάτος ταξίδεψαν 30 ημέρες σε 40 διαφορετικές ευρωπαϊκές τοποθεσίες στη Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο και Ελλάδα για να πάρουν συνεντεύξεις και να παρουσιάσουν, με τη βοήθεια των ίδιων των πρωταγωνιστών, παραδείγματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας μέσω διαφορετικών μορφών συνεταιριστικών επιχειρήσεων.

 

Το ντοκυμαντέρ αποτελεί εργαλείο ενημέρωσης και προώθησης των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Από τον τραπεζικό τομέα, μέχρι τον κλάδο της υγείας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, του αγροτουρισμού, της επαναχρησιμοποίησης κ.ά. το ντοκυμαντέρ αναδεικνύει δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης και απασχόλησης μέσα από ένα διαφορετικό μοντέλο οικονομίας, ένα μοντέλο που μπορεί να συμβάλει στη διέξοδο από την κρίση που βιώνουμε σήμερα.

 

Ο κλάδος της κοινωνικής οικονομίας απασχολεί 11.000.000 εργαζόμενους/ες στην Ευρώπη και αντιπροσωπεύει τον «τρίτο τομέα» της οικονομίας. Στη χώρα μας, έχει μόλις ανοίξει η συζήτηση, τόσο σε πολιτικό όσο και σε νομικό επίπεδο, για το πλαίσιο εντός του οποίου μπορούν να ανθίσουν οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις.

 

Μετά την προβολή του ντοκυμαντέρ, θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

Περισσότερες πληροφορίες, συμμετοχές :Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , 210 3223867

 

 

Last modified on Πέμπτη, 11 Απρίλιος 2013 12:43