11 Μάρτιος 2013

Οργή λαού κατά των εξορύξεων χρυσου, αλλά και των θεσμικών παρεκτροπών του κ. Δένδια

Η εντυπωσιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη κατά των εξορύξεων χρυσού στη Χαλκιδική, τη Θράκη και αλλού, έδειξε ότι οι αντιδράσεις δεν περιορίζονται μόνο στις περιοχές που θίγονται. Όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται τις καταστροφικές συνέπειες και επιπτώσεις των εξορυκτικών δραστηριοτήτων, τόσο για τις υπόλοιπες παραγωγικές διαδικασίες, όσο και για τη δημόσια υγεία και το

φυσικό περιβάλλον. Κοντά σ' αυτά,

οι έξω από κάθε θεσμικό πλαίσιο αυθαιρεσίες του κ. Δένδια και η ανοχή στο πρόσωπο του που δείχνεται από τους κυβερνητικούς εταίρους, συνειδητοποιούνται ως σοβαρότατος κίνδυνος στη λειτουργία της δημοκρατίας.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, που συμμμετείχαν στη διαδήλωση με την παρουσία σύσσωμου του Πανελλαδικού Συμβουλίου τους και του ευρωβουλευτή Νίκου Χρυσόγελου, διατυπώνουν για άλλη μια φορά την πρόταση τους για εξ αρχής ανοικτό διάλογο γύρω από τη βιωσιμότητα της Χαλκιδικής και των άλλων περιοχών, που έχουν μπει στο στόχαστρο επιχειρηματικών και όχι μόνο συμφερόντων. Η δια της βίας επιβολή "τετελεσμένων" έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

 

 

Last modified on Δευτέρα, 11 Μάρτιος 2013 21:25