16 Δεκέμβριος 2012

Ο διχασμός της κοινωνίας και η ρατσιστική βία είναι οι χειρότερες εκφράσεις της κρίσης

συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή  Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Σιωπηλή Πορεία

 

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν ενεργά στην Ευρωπαϊκή  Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Σιωπηλή Πορεία, από το Σύνταγμα έως την Ακρόπολη, που διοργανώνεται το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό αίτημα, που σε περίοδο πολύπλευρης κρίσης είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρο. Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος δήλωσε σχετικά: Ένα από τα βασικά αιτήματα είναι η αλληλεγγύη, που δεν μπορεί να περιορίζεται μεταξύ κρατών ή να είναι υποχρέωση μόνο κάποιων φορέων και Οργανισμών.

 

Αλληλεγγύη χρειάζεται απ' όλους και προς όλους και περισσότερο τους αδύναμους, κοινωνικά αποκλεισμένους, αναξιοπαθούντες, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, δέρματος και όποιας άλλης κατηγοριοποίησης. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πέρα από τις ως τώρα πρωτοβουλίες του, χρειάζεται να ενεργοποιηθεί περισσότερο στην κατεύθυνση αυτή. Διακρίσεις αυτού του επιπέδου δεν μπορούν να νομιμοποιούνται έστω και έμμεσα.

 

Η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Βάσω Νάκου, συμπλήρωσε: Ο διχασμός της κοινωνίας και η ρατσιστική βία είναι οι χειρότερες εκφράσεις της κρίσης. Ας μην ζητάμε εξιλαστήρια θύματα για αυτή, αλλά τα πραγματικά και βαθύτερα αίτιά της. Οι πολίτες έχουμε την ευθύνη και τη δύναμη να αλλάξουμε την κοινωνία και σε αυτή την προσπάθεια οφείλουμε να υπερασπιστούμε κάθε "διαφορετικό" συμπολίτη μας, πριν γίνει θύμα του ρατσισμού και του φασισμού.

Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων