21 Ιανουαρίου 2012

Έγινε της …πίτας και της εναλλαγής!

Τρεμόπουλος και Χρυσόγελος εναλλάσσονται στο ευρωκοινοβούλιο

Θερμή ήταν η ανταπόκριση των μελών και των φίλων των Οικολόγων Πράσινων στο κάλεσμα της Πολιτικής Κίνησης Θεσσαλονίκης για την «κοπή» της πίτας.

Στην εκδήλωση πήρε μέρος και ο Νίκος Χρυσόγελος που αυτές τις μέρες ξεκινάει τη θητεία του ως ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων στη θέση που έως τώρα κατείχε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Σ’ ένα σύντομο χαιρετισμό ο Μιχάλης Τρεμόπουλος αναφέρθηκε απολογιστικά στη θητεία του ως ευρωβουλευτή, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Το ευρωκοινοβούλιο αποτελεί ένα υπερεθνικό μόρφωμα που στηρίζεται σε ένα υψηλό επίπεδο διαβούλευσης μεταξύ των ευρωβουλευτών και των πολιτικών ομάδων έτσι ώστε να μπορούν να φέρουν ένα αποτέλεσμα σε μια εποχή που οι θεσμοί βάλλονται από ένα κλίμα λαϊκισμού και ακροδεξιάς, συντηρητικής προσέγγισης που αναπτύσσεται πλέον σ’ όλη την Ευρώπη. Αυτό που καλούμαστε να κάνουμε ως Οικολόγοι Πράσινοι είναι να δώσουμε την πράσινη προοπτική, με περισσότερη Ευρώπη αλλά διαφορετική. Δεν μπορεί να

δει κανείς την επίλυση του ελληνικού προβλήματος χωρίς να βλέπει την αλλαγή των συσχετισμών σ’ ένα ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ο Νίκος Χρυσόγελος παίρνοντας το λόγο ανέφερε: «Μπήκαμε στην Ευρωβουλή με τον Μιχάλη σε εποχή που η κρίση φαινόταν μακρινή, τώρα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα φέρει η επόμενη μέρα. Η εμπειρία μας τα τελευταία 30 χρόνια σε θέματα διαχειριστικά αλλά και η εμπειρία του Μιχάλη που έθεσε τις βάσεις της παρουσίας μας στο Ευρωκοινοβούλιο με βοηθούν για να συνεχίσω σε διαφορετικές πλέον συνθήκες. Οι Οικολόγοι Πράσινοι είμαστε ταυτισμένοι με τις εναλλακτικές λύσεις σε πρακτικό επίπεδο κι αυτό θα εφαρμόσουμε ξεκινώντας από τις περιφέρειες: κάθε περιφέρεια να διαμορφώσει ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης , ένα σχέδιο που να επικεντρώνει στη βιωσιμότητα, την πράσινη οικονομία, την κοινωνική συνοχή και την απασχόληση με στόχο την αναζωογόνηση της κοινωνία, της οικονομίας, της πολιτικής.»

Η εκπρόσωπος Τύπου Ελεάννα Ιωαννίδου συνεχάρη τον Μιχάλη Τρεμόπουλο για το έργο του ως ευρωβουλευτή αλλά κυρίως για το παράδειγμά του, που κάνει τους Οικολόγους Πράσινους να ξεχωρίζουν από τα άλλα πολιτικά κόμματα κι εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και ο Νίκος Χρυσόγελος θα συνεχίσει επάξια.

Το φλουρί για δεύτερη συνεχή χρονιά έπεσε στη Νέτα Γαζίλα, που από αγαπητό και δραστήριο μέλος αποκτά τώρα και την ευτυχή ιδιότητα του ‘‘γούρικου’’... με την ευχή όλων οι επόμενες εκλογές να φέρουν τους Οικολόγους Πράσινους στη Βουλή!

 

 

 

 

 

 

 

 

Last modified on Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012 00:38