Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009 12:17

Συνάντηση Τρεμόπουλου με Χριστόφια Και Κυπριανού

Written by
Rate this item
(0 votes)

 

Σήμερα  Πέμπτη, 27 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων  Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος είχε επίσημη συνάντηση με τον πρόεδρο  της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια. Πριν τη συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο της Λευκωσίας, ο Μ. Τρεμόπουλος επισκέφθηκε τον υπουργό Εξωτερικών κ. Μάρκο Κυπριανού με τον οποίο είχε μια εποικοδομητική συζήτηση και ενημέρωση.
Η συνάντηση  με τον Κύπριο Πρόεδρο, που διάρκεσε πάνω από μία ώρα, έγινε σε θερμό και φιλικό κλίμα και οι δύο πλευρές δήλωσαν την ικανοποίησή τους για τη δημιουργική ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που ενδιαφέρουν την Κύπρο και την Ευρώπη.
Ο Έλληνας  Πράσινος ευρωβουλευτής ευχαρίστησε  κατ' αρχήν τον κ. Χριστόφια για την άμεση και ουσιαστική βοήθεια που πρόσφερε η Κύπρος στην αντιμετώπιση της τεράστιας οικολογικής καταστροφής στην Αττική. Στη συνέχεια έγινε αναλυτική συζήτηση για τη φάση στην οποία βρίσκεται σήμερα το κυπριακό ζήτημα και τις προοπτικές επίλυσής του. Ο Μ. Τρεμόπουλος κατέθεσε επίσης προτάσεις για μια άλλη προοπτική πράσινης ανάπτυξης της Κύπρου.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Μ. Τρεμόπουλος δήλωσε μεταξύ  άλλων:
«Χαίρομαι που οι προτάσεις μας για μια πράσινη, ειρηνική και αποστρατιωτικοποιημένη Κύπρο βρίσκουν εύφορο έδαφος στη Μεγαλόνησο. Η Αμμόχωστος, με τη συμβολή Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σχεδιασμό και την υλοποίηση, μπορεί να αποτελέσει ένα πρότυπο πράσινης και πολυπολιτισμικής πόλης, ως έμπρακτη απόδειξη ότι το Κυπριακό ζήτημα είναι δυνατόν να επιλυθεί και ταυτόχρονα να γίνει ένα ελκυστικό υπόδειγμα για ολόκληρο τον κόσμο».

Δείτε φωτογραφία από τη συνάντηση

 

Read 828 times Last modified on Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009 15:13