Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2009 12:14

Στην Κύπρο ο Μ. Τρεμόπουλος

Written by
Rate this item
(0 votes)

 

Για την Κύπρο αναχωρεί αύριο ο ευρωβουλευτής  των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης  Τρεμόπουλος για σειρά επαφών με πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες και για να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις και το Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων.

Ο Μ. Τρεμόπουλος  είναι προσκεκλημένος των Κύπριων  Πράσινων (Κίνημα Οικολόγων-Περιβαλλοντιστών), που εκπροσωπούνται στην Κυπριακή Βουλή με τον Γ. Περδίκη και έχουν στηρίξει την εκλογή του σημερινού προέδρου κ. Χριστόφια.

Ο ευρωβουλευτής  των Οικολόγων Πράσινων θα συναντηθεί με τον κ. Μάριο Καρογιάν, πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέφανο Στεφάνου και άλλους, ενώ θα μιλήσει σε Οικο-Συμπόσιο με θέμα: «Η Ελλάδα και η Κύπρος στην αναζήτηση μια άλλης Ευρώπης».
Ο Μ. Τρεμόπουλος  δήλωσε σχετικά:

«Για  μένα είναι μεγάλη χαρά και τιμή που  θα εκπροσωπήσω τους Οικολόγους Πράσινους  στην Κύπρο, εφέτος που  συμπληρώνονται πενήντα  χρόνια από τις  συνθήκες του Λονδίνου και της Ζυρίχης. Ελπίζουμε ότι  αυτό το οποίο δεν  εξασφαλίστηκε μέχρι  σήμερα, δηλαδή η ειρηνική συμβίωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, θα μπορέσει να επιτευχθεί τώρα. Εμείς θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας γι' αυτό, για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του προβλήματος που θα αφήσει πίσω της τα βάρη μιας ολόκληρης πεντηκονταετίας και θα φέρει την Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και την Τουρκία στην άλλη Ευρώπη που οραματιζόμαστε: χωρίς στρατιωτικές επεμβάσεις, χωρίς αντιπαραθέσεις, χωρίς πόλεμο, χωρίς πυρηνικά.»

 

Read 1013 times Last modified on Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009 15:11