Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2012 13:55

Ποιοι διέφθειραν την Ελλάδα;

Written by
Rate this item
(0 votes)

Ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Ντάνιελ Κον Μπεντίτ αναφέρεται στην ανάμειξη γαλλικών και γερμανικών εταιριών σε ελληνικά φαινόμενα διαφθοράς. «Δεν υποφέρουμε από πλεόνασμα, αλλά από έλλειμμα Ευρώπης», τονίζει.

Σε συνέντευξη στην γερμανική ραδιοφωνία (SWR) προτείνει μία νέα, κοινή ευρωπαϊκή πολιτική, αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα του δρόμου που ακολουθήθηκε ως τώρα για την επίλυση της ευρωκρίσης.

«Χρειαζόμαστε απλά μία πολιτική η οποία απλά θα ενισχύσει όσα έχουμε πετύχει έως τώρα. Αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε μία Ευρώπη, η οποία να είναι σε θέση να

παίρνει αποφάσεις για τον τρόπο επιβολής δημοσιονομικής σταθερότητας και για το πώς μπορούμε να προωθήσουμε από κοινού την ευρωπαϊκή ανοικοδόμηση. Δηλαδή πώς μπορούμε να επενδύσουμε ώστε να βγει η ευρωπαϊκή οικονομία από την κρίση», υπογραμμίζει ο Κον Μπεντίτ.

Ξένη συμμετοχή στην ελληνική διαφθορά

Συνεχίζονται οι πωλήσεις όπλων στην Ελλάδα από γερμανικές και γαλλικές εταιρίες, σύμφωνα με τον Κον-ΜπεντίτΣχολιάζοντας τα φαινόμενα διαφθοράς στην Ελλάδα, που προκαλούν απροθυμία οικονομικής στήριξης της χώρας, ο κος Κον Μπεντίτ στρέφει την προσοχή στο μερίδιο ευθύνης διαπλεκόμενων γερμανικών και γαλλικών επιχειρήσεων: «Αυτό που με ενοχλεί στην ιστορία δεν είναι η διαπίστωση ότι η Ελλάδα ήταν διεφθαρμένη, αλλά ποιος ήταν διεφθαρμένος. Ποιές γερμανικές και γαλλικές επιχειρήσεις συμμετείχαν; Σε ποιόν πουλήσαμε όπλα; Ακόμη και τώρα συνεχίζουν γερμανικές και γαλλικές εταιρίες τις πωλήσεις όπλων στην Ελλάδα, με τη στήριξη των εκάστοτε κυβερνήσεων. Επομένως εμπλεκόμαστε κι εμείς σε αυτό».

"Υποφέρουμε από έλλειμμα Ευρώπης"

Ο Ντάνιελ Κον Μπεντίτ κλείνει επισημαίνοντας την αποτυχία της γερμανικής κυβέρνησης να εξηγήσει στους πολίτες της χώρας την ισοτιμία ευρωπαϊκών με εθνικών συμφέροντων: «Πιστεύω ότι, αν οι κυβερνήσεις είναι σήμερα έξυπνες, πρέπει να καταστήσουν σαφές ότι τα ευρωπαϊκά συμφέροντα είναι και εθνικά.

Και αν το ευρώ καταρρεύσει εξαιτίας των γερμανικών συμφερόντων, τότε θα πληγούν και τα γερμανικά συμφέροντα, καθώς χωρίς το ευρωπαϊκό οικονομικό πλαίσιο, δεν θα ήταν βρίσκονταν στην τωρινή της κατάσταση η γερμανική οικονομία. Πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια στους ανθρώπους και αυτή είναι ότι δεν υποφέρουμε από πλεόνασμα, αλλά από έλλειμμα Ευρώπης.

Ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων κλείνει υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιοι πολιτικοί πρέπει να ξεκαθαρίσουν στους πολίτες ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία ιστορική εξελικτική διαδικασία και να μην υποτάσσσονται στις διαθέσεις του κίτρινου τύπου, καθώς , όπως λέει χαρακτηριστικά, «κάτι τέτοιο δεν βοηθά κανέναν».

 

Sabine Hackländer / Άρης Καλτιριμτζής

 

Πηγή: http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15642646,00.html

Read 1095 times