Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2012 20:04

Πολιτική συζήτηση σε συνάντηση με δημοσιογράφους

Written by
Rate this item
(0 votes)

Οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν με βάση τα συμφέροντα της χώρας και όχι τις ισορροπίες του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, σε εορταστική συνάντηση με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη.
«Για το PSI, δε θέλουμε να ενταχθούν τα νέα ομόλογα στο αγγλικό δίκαιο. Η ένταξη στο αγγλικό δίκαιο σημαίνει έμμεση υποθήκευση δημόσιας περιουσίας στους πιστωτές και ιδιαίτερα μεγάλη δυσκολία στο μέλλον για επιπλέον "κούρεμα". Οι τράπεζες ζητούν επιτόκιο 7% - 8% εμείς πρέπει να ζητήσουμε 4%. Όσες πληροφορίες βγαίνουν αμφίβολης αξίας και δεν γνωρίζουμε τις σκοπιμότητες που

υπάρχουν πίσω από την ελλιπή ενημέρωση», επισήμανε. Αν δεν υπάρξει συμφωνία στο PSI θα πρέπει να βρούμε χρήματα από την ΕΕ για να καλύψουμε τη διαφορά που περιμέναμε από το PSI, τόνισε ο Μ. Τρεμόπουλος. Υπογράμμισε δε ότι χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση να διαπραγματευτεί τους όρους. Ποιος θα το κάνει; Η κυβέρνηση Παπαδήμου; Δεν έχει ουσιαστική δημοκρατική νομιμοποίηση». Ο ευρωβουλευτής σημείωσε ότι θα πρέπει να διερευνηθούν όλες οι δηλώσεις και για τα αντίποινα που μίλησε ο Γιλμάζ. Και για τον Εφραίμ, τόνισε ότι «συγκρατούμενοι με τον ηγούμενο Εφραίμ θα έπρεπε να είναι και πολιτικά στελέχη. Δυστυχώς, το άκαιρο σίριαλ με τη σύλληψη του Εφραίμ τις μέρες των Χριστουγέννων έδωσε την ευκαιρία στους εμπόρους της ορθοδοξίας και τους εθνολαϊκιστές να κάνουν και πάλι πολιτικές κολοτούμπες».

 Δείτε πως παρουσιάστηκε το θέμα στον Τύπο:

Αγγελιοφόρος 29/12/2011

Τρεμόπουλος: Προγραμματική συμφωνία τριών σημείων

Μέχρι τις 22 Ιανουαρίου θα παραχωρήσει τη θέση του στον επόμενο στη λίστα υποψήφιο ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, κάνοντας πράξη τη δέσμευση του κόμματος για εναλλαγή των στελεχών τους στα μισά της ευρωβουλευτικής θητείας. Το έκανε γνωστό ο ίδιος στη διάρκεια ούζου που παρέθεσε χτες στους δημοσιογράφους . Ο κ. Τρεμόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος βουλευτής, λέγοντας ότι θα σταθμίσει τα δεδομένα. Αναφερόμενος στην πολιτική επικαιρότητα ο κ. Τρεμόπουλος είπε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι επιζητούν προγραμματικές συγκλίσεις πάνω σε τρία τουλάχιστον σημεία, στα οποία μπορούν να συμφωνήσουν δυνάμεις της Αριστεράς και απεγκλωβιζόμενοι από τα δύο μεγάλα κόμματα: στο σταμάτημα του «ράλι» των εξοπλισμών, που ο ίδιος τόνισε ότι υπαγορεύεται στην Ελλάδα από τους «Μερκοζί», στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής - διαφάνεια και στη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Ι.Τ.

 

Αυριανή Μακεδονίας Θράκης 29/12/2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Έθνος 29/12/2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 


Ημερησία 29/12/2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια στην εφημεριδα Αγγελιοφόρος από την συνάντηση με δημοσιογράφους στις 29/12/2011

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Read 1838 times Last modified on Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2012 13:01