Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011 14:11

Παρέμβαση Τρεμόπουλου για Αιγύπτιο Κρατούμενο Συνείδησης που Κινδυνεύει Άμεσα

Written by
Rate this item
(0 votes)

26χρονος μπλόγκερ, αντιρρησίας συνείδησης και απεργός πείνας, υιοθετημένος από τη Διεθνή Αμνηστία, φυλακισμένος για κριτική κατά του στρατού

Προσωπική έκκληση στον πρωθυπουργό της Αιγύπτου Δρ. Σαράφ, για την απελευθέρωση νεαρού Αιγύπτιου κρατούμενου συνείδησης που κινδυνεύει άμεσα, έκανε σήμερα ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Η έκκληση αφορά τον 26χρονο Maikel Nabil Sanad, αντιρρησία συνείδησης και μπλόγκερ, καταδικασμένο σε 3 χρόνια φυλακή για κριτική στη βίαιη στάση του στρατού κατά τα γεγονότα της Πλατείας Ταχρίρ την περασμένη άνοιξη. Ο Nabil Sanad έχει υιοθετηθεί από τη Διεθνή Αμνηστία ως κρατούμενος συνείδησης, βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 23 Αυγούστου με αίτημα την

απελευθέρωσή του και η ζωή του κινδυνεύει άμεσα. Δικάζεται σε δεύτερο βαθμό τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, σε Αναθεωρητικό Στρατοδικείο του Καϊρου, παρόλο που ο ίδιος δεν είναι στρατιωτικός.

Στην επιστολή του προς τον Αιγύπτιο πρωθυπουργό, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος τονίζει ότι «η Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου δεν απειλείται από σχόλια που διατυπώνονται μέσω του διαδικτύου και οι ένοπλες δυνάμεις δεν κινδυνεύουν από την διατύπωση οποιασδήποτε κριτικής από έναν κρατούμενο σε απεργία πείνας. Για τον λόγο αυτό θα ήθελα να ζητήσω τη συνεργασία σας για την απελευθέρωση του συγκεκριμένου κρατούμενου».

Η επιστολή του Μιχάλη Τρεμόπουλου είναι αναρτημένη στο http://www.tremopoulos.eu/files/OP-EK-Egyptian_bloggerGR.doc

Read 1489 times