Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011 03:15

Οι πολίτες προστατεύουν τα συλλογικά αγαθά.

Written by
Rate this item
(0 votes)

Ιστορική απόφαση του ΣτΕ για το δάσος της Σάνη

Μπαίνει οριστικά τέλος στην οικοπεδοποίηση του δάσους Σταυρονικήτα στη Σάνη Χαλκιδικής.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και το Ε’ Τμήμα του θεώρησαν παράνομες τις οικοδομικές άδειες για βίλες εναντίον των οποίων οι οικολόγοι της Θεσσαλονίκης είχαν ασκήσει προσφυγές επειδή αφορούσαν το παράκτιο δάσος Σταυρονικήτα -Σάνη Χαλκιδικής έκτασης 2.234 στρεμμάτων.

Με αφορμή τη δημοσίευση της απόφασης, ο ευρωβουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας Μιχάλης Τρεμόπουλος έκανε την

ακόλουθη δήλωση:

 

«Στην εποχή της κρίσης και της υποβάθμισης των συλλογικών αγαθών και του περιβάλλοντος, η προάσπισή τους γίνεται ακόμη πιο σημαντική ως ασπίδα στην επιδείνωση της ζωής όλων μας. Η απόφαση λοιπόν αυτή του Συμβουλίου της Επικρατείας, που επιβεβαιώνει την αρχή «άπαξ δάσος εσαεί δάσος», έχει ιστορική σημασία και πανελλαδική εμβέλεια.

15 χρόνια αγώνες των οικολόγων της Θεσσαλονίκης, απέδειξαν τελικά ότι οι πολίτες μπορούν να πετύχουν αυτό που θα έπρεπε να έχει κάνει η πολιτεία από χρόνια με δική της πρωτοβουλία. Τα ισχυρά συμφέροντα δεν μπορούν να επιβάλλονται μόνο με τη στήριξή τους από πολιτικά πρόσωπα».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΤ-3 και τις δηλώσεις του Μ. Τρεμόπουλου σε βίντεο

Δείτε παλιότερες αναρτήσεις μας για το θέμα:

Με Πανελλαδικές Διαστάσεις η Απόφαση του ΣτΕ για το Δάσος Σταυρονικήτα Κασσάνδρας

Νίκη των οικολόγων στο ΣτΕ για το δάσος Σταυρονικήτα.  

Read 1875 times Last modified on Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011 20:19