Τρίτη, 30 Μάιος 2017 00:00

To Welcommon ανάμεσα στους υποψήφιους για το REVES Excellence Award 2017 Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

refugees24

To Welcommon ανάμεσα στους υποψήφιους για το

REVES Excellence Award 2017

Το REVES Excellence Award έχει ως στόχο να ενισχύσει τις συνέργειες μεταξύ τοπικών / περιφερειακών αρχών και φορέων της κοινωνικής οικονομίας, καθώς και να αναδείξει τα επιτεύγματα αυτής της συνεργασίας. Ταυτοχρόνως, στοχεύει στη δημιουργία νέων πεδίων στη μεταξύ τους συνεργασία.

Ο Άνεμος Ανανέωσης με το Welcommonproject είναι ανάμεσα στους υποψήφιους για το REVESExcellenceAward 2017. Ο Πρόεδρος του Ανέμου Ανανέωσης, Νίκος Χρυσόγελος, θα παρουσιάσει το Welcommon στην εκδήλωση για το REVESExcellenceAward 2017 που θα διεξαχθεί στις 8 Ιουνίου 2017 στην Επιτροπή των Περιφερειών στις Βρυξέλλες, παρουσία εκπροσώπων των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φορέων της κοινωνικής οικονομίας και άλλων ενδιαφερομένων φορέων, καθώς και ευρωπαίων πολιτών.

Το Welcommon είναι ένα πρότυπο κέντρο υποδοχής και κοινωνικής ένταξης προσφύγων και ευπαθών ομάδων. Υλοποιείται από την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση Άνεμος Ανανέωσης, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών. Εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Προσωρινή Στέγαση Προσφύγων” του Δήμου Αθηναίων και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τον Οκτώβριο του 2016 το Welcommonφιλοξένησε τους πρώτους πρόσφυγες και μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει 448 πρόσφυγες. Στόχος είναι η παροχή προσωρινής στέγης, αλλά και η κοινωνική ένταξη των προσφύγων. Είναι μια δομή όχι μόνο για τους πρόσφυγες, αλλά μαζί με τους πρόσφυγες προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Το  Welcommon προσφέρει:

                     στους πρόσφυγες:

- αξιοπρεπή και ασφαλή στέγαση, σίτιση και κάλυψη βασικών αναγκών

- ψυχοκοινωνική υποστήριξη

- πολιτισμική εκπαίδευση

- κοινωνική ένταξη

                      στην τοπική κοινωνία:

-  νέες θέσεις εργασίας

-  επαγγελματική εκπαίδευση

-  εξειδίκευση επαγγελματιών

-  τόνωση της τοπικής αγοράς

Γνωρίστε καλύτερα το Welcommon μέσω της παρουσίασης (στα αγγλικά) που θα βρείτε εδώ και μέσω της ιστοσελίδας www.welcommon.gr

Read 1841 times