Τρίτη, 02 Φεβρουάριος 2016 11:25

Σχέδιο Κώδικα Δεοντολογίας για τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις - Κάλεσμα για ανοιχτή διαβούλευση Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

corporate-social-responsibility

 

Το Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2015 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 9 και 10 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Το διήμερο προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολιτών, κοινωνικών επιχειρηματιών, εκπροσώπων υποστηρικτικών φορέων κλπ, τόσο από την Ελλάδα όσο και από την υπόλοιπη Ευρώπη, που αξιοποίησαν την ευκαιρία για να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες, να ενίσχυσουν τη συνεργασία και τη δικτύωση τους και να συζητήσουνε για την αυτο-οργάνωσή τους.

Επισφράγισμα των εργασιών του Φόρουμ αποτελεί η κοινή Διακήρυξη που έθεσε τις βάσεις για τη διαμόρφωση ενός Κώδικα Δεοντολογίας για τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις (ανεξαρτήτως νομικού σχήματος). Το υλικό καθώς και το κείμενο της Διακήρυξης είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Φόρουμ www.seforum.gr.


Σας καλούμε να συμμετέχετε στην συνδιαμόρφωση του Κώδικα Δεοντολογίας για τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις, παίρνοντας μέρος στην διαδικτυακή διαβούλευση του Σχεδίου Κώδικα Δεοντολογίας που προετοίμασαμε, οι διοργανωτές του Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2015 από κοινού με φορείς που συμμετείχαν σε αυτό. Τελικός στόχος είναι η συνδιαμόρφωση του μέσα από δημοκρατικές και ανοιχτές διαδικασίες και η υπογραφή του από όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό κοινωνικών επιχειρήσεων που συμφωνούν και δεσμεύονται στην τήρηση κοινών αξιών, αρχών και κανόνων αλλά και στη συνεργασία και αλληλο-υποστήριξη για την ανάπτυξή τους, τη διαμόρφωση κοινών δομών συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και στήριξης.

Η δημόσια διαβούλευση θα είναι δυνατή μέσα από την ιστοσελίδα του Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας http://seforum.gr/forums/ από τις 20 Ιανουαρίου μέχρι τις 14 Μαρτίου. Στο διάστημα αυτό σας καλούμε να σχολιάσετε τόσο το σχέδιο συνολικά όσο και τα επιμέρους άρθρα, να καταθέσετε προτάσεις, προσθήκες ή αλλαγές. Όλες οι παρατηρήσεις θα συγκεντρωθούν και θα διαμορφωθεί το τελικό σχέδιο που θα τεθεί στην διάθεση όλων για να οριστικοποιηθεί η τελική μορφή του Κώδικα Δεοντολογίας και να υπογραφεί μέχρι τα τέλη του Μαρτίου 2016.

Ελπίζουμε στη θερμή και ουσιαστική ανταπόκριση σας.

Οι διοργανωτές του Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2015:
180 Μοίρες
Άνεμος Ανανέωσης
Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας
Impact Hub Athens
SES Net

Οι συμμετέχοντες φορείς που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία:
Αναπτυξιακή Καρδίτσας
Αγροτικός  Συνεταιρισμός Οσπρίων Καρδίτσας
Αγροτικός  Συνεταιρισμός Στέβιας
Ενεργειακή Συνεταιριστική Εταιρία Καρδίτσας
Πανελλήνιος Συνεταιρισμός Σαλιγκαροτρόφων
ΚοινΣΕπ «Ηλακάτη»
ΚοινΣΕπ «Γεύση από χωριό»
Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας
Δίκτυο ΚΟΙΝΣΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 
ΚοινΣΕπ «Σπείρα Γης» 
ΑΜΚΕ Κέντρο Εργάνη                                             
Γυναίκες σε Δίκτυο (WINNET Greece)

Read 828 times