31 Μαρτίου 2010

Κοινός βηματισμός των δημιουργικών δυνάμεων της Θεσσαλονίκης

Συνέντευξη του Μιχάλη Τρεμόπουλου στο Κανάλι 1

Να αλλάξει το εκλογικό σύστημα που προβλέπει το σχέδιο «Καλλικράτης» σε μία κατεύθυνση που να επιτρέπει την εκπροσώπηση μικρών σχημάτων σε δήμους και Νομαρχίες, που με το υπάρχον σχέδιο εξαφανίζονται, ζήτησε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος από το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη, δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος σε συνέντευξή του στο Κανάλι 1 του Πειραιά.

Όπως είπε ο Μ. Τρεμόπουλος, η συνάντηση με αφορμή την πρόσφατη θετική

τοποθέτηση ως προς την Ελλάδα των συμπροέδρων των Πράσινων του Ευρωκοινοβουλίου Ντανιέλ Κον Μπεντιτ και Ρεβέκκα Χαρμς και ο κ. Ξυνίδης έδειξε να συμμερίζεται τις συγκεκριμένες προτάσεις.

Σε ότι αφορά τα αυτοδιοικητικά της Θεσσαλονίκης, ο Μ. Τρεμόπουλος επανέλαβε τη θέση για κοινό βηματισμό όλων των δημοκρατικών και δημιουργικών δυνάμεων, ώστε να ανατραπεί το καθεστώς της αδιαφάνειας και των σκανδάλων που διοικεί επί ένα τέταρτο του αιώνα το Δήμο Θεσσαλονίκης, όπως και το καθεστώς Ψωμιάδη στο Β΄ βαθμό.

«Ελπίζω ότι τα κόμματα θα πάρουν αυτά τα μηνύματα γιατί αν κάνουν τα ίδια ακριβώς που έκαναν την προηγούμενη φορά, θα διαιωνιστεί ένα απαράδεκτο καθεστώς», είπε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, για να προσθέσει ότι «αν δεν έχουμε διαφωνίες στο τι πόλη θέλουμε –εμείς τη θέλουμε «πράσινη»- κι αυτό πρέπει να γίνει συγκεκριμένο, τότε μπορεί και πρέπει να υπάρξει κοινός βηματισμός».

Ακούστε τη συνέντευξη του ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου στο ΚΑΝΑΛΙ 1 ( 90,4 FM) στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή και τον Γρηγόρη Τζιοβάρα πατώντας με το ποντίκι ΕΔΩ