06 Μαϊος 2010

Συναντήσεις του Μ. Τρεμόπουλου με Κύπριους ηγέτες στο ευρωκοινοβούλιο

Συνάντηση και συζήτηση με τον Πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Κύπρου - ΕΔΕΚ κ. Γιαννάκη Ομήρου είχε στο Ευρωκοινοβούλιο (5/5/2010) ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Ο κ. Ομήρου ανέλυσε τις θέσεις του κόμματος του για το Κυπριακό ζήτημα και εστίασε στα θέματα των εγγυήσεων και της

ανάπτυξης διεθνών εμπορικών σχέσεων των τουρκοκυπρίων.
Ο Μ. Τρεμόπουλος εστίασε στο νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται με την εκλογή του εθνικιστή Έρογλου και την ανάγκη για μεγαλύτερη προσπάθεια προς τη διεθνή κοινότητα και το Ευρωκοινοβούλιο, ώστε να αντιληφθούν πως υπάρχει σοβαρή σκλήρυνση της σημερινής Τουρκοκυπριακής ηγεσίας και ότι οι οποιοσδήποτε συζητήσεις για το Κυπριακό να μην ξεκινήσουν από το μηδέν και με όλα τα θέματα ανοιχτά.
 
Επίσης, ο Μ. Τρεμόπουλος παρακολούθησε ενδιαφέρουσα ενημέρωση-συζήτηση με τον Άνδρο Κυπριανού, Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ και τον Τουρκοκύπριο Ιζετ Ισκάν, Γενικό Γραμματέα του Κόμματος "Ενωμένη Κύπρος". Οπως είναι γνωστό, ο Μ. Τρεμόπουλος έχει συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφια και του έχει εκφράσει τη στήριξη στις προσπάθειές του για την επίλυση του Κυπριακού.
 
Άμεση συνέχεια στα ζητήματα αυτά έθεσε την ίδια μέρα ο συν-πρόεδρος στην ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, ζητώντας στην Ολομέλεια από την Ε.Ε. και το Ευρωκοινοβούλιο να υποστηρίξουν αποτελεσματικά την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο ως μια κίνηση βοήθειας προς την Ελλάδα για να απελευθερωθεί και από το βάρος των εξοπλισμών.
Last modified on Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012 17:45