05 Μαϊος 2011

Πυρηνική Ενέργεια, Τέλος Εποχής

Εκδήλωση στις 6 Μαΐου, 19:00, κτίριο ΕΔΟΘ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την Πυρηνική Ενέργεια αύριο, Παρασκευή 6 Μαΐου, στις 19:00, στην αίθουσα διαλέξεων της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), Προξ. Κορομηλά 51, 4ος όροφος.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η πλήρης ενημέρωση των πολιτών σε θέματα που αφορούν στην Πυρηνική Ενέργεια ως τεχνολογία, στην εκτίμηση της κατάστασης κινδύνου σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις και στη δυνατότητα μετάβασης σε ασφαλείς και καθαρές πηγές ενέργειας, ικανές να εξασφαλίσουν τον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας και της Ευρώπης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει βιντεοσκοπημένες δηλώσεις εκπροσώπων του Βαλκανικού Αντιπυρηνικού Κινήματος καθώς και τις ακόλουθες εισηγήσεις:

--> Μιχάλης Τρεμόπουλος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, «Η ιστορία του αντιπυρηνικού κινήματος στην Ελλάδα και η Πυρηνική Πολιτική στα Βαλκάνια»

--> Αχιλλέας Πληθάρας, συντονιστής εκστρατειών του WWF, «Το παρόν και το μέλλον της πυρηνικής ενέργειας»

--> Μιχάλης Προμπονάς, Δρ. Φυσικός – Περιβαλλοντολόγος, «Πυρηνική Ενέργεια: Παγκόσμιες Προκλήσεις και Απειλές»

--> Νίκος Τακόλας, Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός, Τομεάρχης Δικτύων ΔΕΗ Κ. Μακεδονίας, «Κρυμμένες αλήθειες και ψέματα για την Πυρηνική Ενέργεια και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»

--> Ξενοφών Ζήσης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, ειδικός σε θέματα ΑΠΕ, στέλεχος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, «Πυρηνική Ανασφάλεια, Ατυχήματα και Επιπτώσεις στο περιβάλλον και τον άνθρωπο».

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Last modified on Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012 22:59