04 Ιουνίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ: 21 Μαϊου - 3 Ιουνίου 2013

Το Ενημερωτικό Δελτίο, φίλες και φίλοι, προσφέρει μια συνοπτική ματιά σε όποιον και όποια ενδιαφέρεται να μάθει για όσα σημαντικά γίνονται στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και για το τι έκαναν εκεί οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος το διάστημα που πέρασε. Οι συνδέσεις σας παραπέμπουν σε αναλυτικότερα κείμενα και δελτία Τύπου, όπου μπορείτε να βρείτε σημαντικές πληροφορίες για θέματα που σας ενδιαφέρουν.
Περιεχόμενα:
 

Συζήτηση: τραπεζική ένωση, εργασιακά δικαιώματα, ευρωζώνη
Με τους πράσινους ευρωβουλευτές Philippe Lamberts και Isabelle Durant, στην Αθήνα

Συνέντευξη τύπου θα δώσουν οι Πράσινοι ευρωβουλευτές Νίκος Χρυσόγελος, Philippe Lamberts και Isabelle Durant με θέμα “Βιωσιμότητα, όχι λιτότητα η απάντηση στην κρίση”, την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 12:00 στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου, Αμαλίας 8, Σύνταγμα. Στη Συνέντευξη Τύπου αλλά και σε ένα στρογγυλό τραπέζι που θα ακολουθήσει αμέσως μετά (ώρα 12.45) με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, οικονομολόγων, εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών, εργαζομένων, θα συζητηθούν ιδιαίτερα το αν αλλάζει κάτι και τι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τι σημαίνει και που οδηγεί η τραπεζική ένωση, τι γίνεται με τα κοινωνικά δικαιώματα και την πολιτική για την απασχόληση, ποιες είναι οι πρωτοβουλίες των Πράσινων στα θέματα αυτά, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 
 
Νέες μεθοδεύσεις για να επιτραπεί η οικοδόμηση σε προστατευόμενη περιοχή, στον Κορινό Πιερίας;
Επανέρχεται με ερώτησή του προς την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Ν. Χρυσόγελος, για το ζήτημα του «πρότυπου» οικισμού που επιδιώκεται να κατασκευαστεί στον Κορινό Πιερίας, εντός προστατευόμενης περιοχής του Δικτύου Natura 2000, ενώ έστειλε και σχετική επιστολή στον Υφυπουργό ΠΕΚΑ κ.Καλαφάτη.
 
Να διαφυλαχθεί ο τάφος του ποιητή των «Ωδών» Ανδρέα Κάλβου!
Το θέμα της κατάστασης του κενοταφίου του σπουδαίου Έλληνα ποιητή Ανδρέα Κάλβου που βρίσκεται στο ναό της Αγίας Μαργαρίτας στην Αγγλία, φέρνει με γραπτή ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος.
 
 
Aλλαγή στρατηγικής για να πετύχουμε σύνθετη ονομασία, αμοιβαία αποδεκτή και προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας
«Το έχουμε τονίσει επανειλημμένα, το επαναλαμβάνω άλλη μια φορά ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι τάσσονται υπέρ της σύνθετης ονομασίας όσον αφορά την εκκρεμότητα που υπάρχει στις σχέσεις μας με την ΠΓΔΜ. Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουμε ότι για να πετύχουμε το στόχο μας ως χώρα, πρέπει να αλλάξουμε τακτική για να μπορέσουμε να προωθήσουμε μια δίκαιη λύση, κοινά αποδεκτής σύνθετης ονομασίας για τη γειτονική χώρα, στο πλαίσιο μιας συνολικότερης δέσμης μέτρων για οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης".. Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί η χώρα απομονωμένη» δήλωσε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος, αιτιολογώντας την ψήφο του υπέρ, με κάποιες επιφυλάξεις, της 'Έκθεσης του Βρετανού Σοσιαλδημοκράτη Ρίτσαρντ Χιούιτ “Έκθεση προόδου του 2012 για την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας”.
 
Με υποσχέσεις δεν αντιμετωπίζεται η ανεργία
Οι υποσχέσεις για την δημιουργία θέσεων εργασίας πρέπει να συνοδεύονται από στοχευμένες πολιτικές για την απασχόληση των νέων, από κατάλληλα εργαλεία, μεταξύ των οποίων “η εγγύηση για την νεολαία” (Youth Guarantee) καθώς και από επαρκή και συγκεκριμένα χρηματοδοτικά μέσα. Αλλιώς τα ωραία λόγια θα είναι λόγια του αέρα και η ανεργία θα σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο”, δήλωσε, ο Νίκος Χρυσόγελος, με αφορμή τόσο τις δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, όσο και τη συζήτηση στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου, στις 29 Μαΐου, σχετικά με έκθεση γνωμοδότησης για την “καταπολέμηση της ανεργίας των νέων: πιθανές λύσεις”. Ο Νίκος Χρυσόγελος ήταν εισηγητής στην σχετική συζήτηση εκ μέρους των Πράσινων. Δείτε το βίντεο.
 
Οίκο-καινοτομία για ένα βιώσιμο μέλλον
«Η οικολογική καινοτομία μπορεί να συμβάλει τόσο στην αναζωογόνηση της οικονομίας όσο και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, δεν είναι μόνο μια πολιτική για την βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων»,τόνισε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, στο πλαίσιο συζήτησης, στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου για την έκθεση σχετικά με την οικολογική καινοτομία. Δείτε το βίντεο.
 
Αντιφατικό μήνυμα για ΑΠΕ από Ευρωκοινοβούλιο
Νίκος Χρυσόγελος: “Είναι αναγκαίο η ελληνική κυβέρνηση η οποία, με άλλοθι την κρίση, επιδεικνύει έναν καταστροφικό συντηρητισμό σε ό,τι αφορά τις ΑΠΕ και την κλιματική πολιτική γενικότερα, να αλλάξει ριζικά πολιτική στον ενεργειακό τομέα και να μπει αποφασιστικά στον δρόμο για την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και την ενεργειακή μετάβαση με τρόπο που θα είναι επωφελής για την κοινωνία, την οικονομία, την απασχόληση και το περιβάλλον”...
 
Υπερψήφιση έκθεσης Reul για τις προοπτικές των ΑΠΕ - Δήλωση Claude Turmes
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την Τρίτη 21 Μαΐου την έκθεση Reul σχετικά με την κοινοτική πολιτική για την ανανεώσιμη ενέργεια. Για την ιδιαίτερα θετική αυτή εξέλιξη οι Πράσινοι έδωσαν μάχες σε συνεργασία κυρίως με την ομάδα των Σοσιαλιστών τόσο σε αυτή την Ολομέλεια όσο και τους προηγούμενους μήνες στις Επιτροπές της Κομισιόν στις οποίες συζητήθηκε η έκθεση πριν φτάσει στην Ολομέλεια.
 
Μια χαμένη ευκαιρία για ισχυρούς ευρωπαϊκούς κανόνες στις υπεράκτιες εξορύξεις υδρογονανθράκων
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε με ψήφους 527 υπέρ, 103 κατά και 13 αποχές νέα νομοθεσία σχετικά με τις εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου. Οι Πράσινοι εξέφρασαν τη λύπη τους για τη χαλαρότητα των ρυθμίσεων που περιέχει η τελική νομοθετική συμφωνία. Όμως η νομοθεσία που τελικά εγκρίθηκε αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα σημερινά κενά στους κοινοτικούς κανόνες για την υπεράκτια εξερεύνηση, ιδίως όσον αφορά την ευθύνη για τα ατυχήματα και τις ανεξάρτητες αξιολογήσεις της ασφάλειας των εγκαταστάσεων.
 
Δράση για τη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή ζητάει το Ευρωκοινοβούλιο
Ειδικά για την Ελλάδα, η υπερψήφιση της έκθεσης Kekus έχει πολύ μεγάλη σημασία. Είναι πολύ κρίσιμο για τη χώρα μας, στη δύσκολη φάση που βρίσκεται, να προχωρήσει η Ένωση σε άμεση δράση κατά της φοροδιαφυγής αλλά και η ίδια να αναλάβει με αποφασιστικότητα τις ευθύνες της.
 
 
Πρόσβαση για όλους στα φάρμακα
Την ανάγκη αναδιοργάνωσης του ελληνικού συστήματος υγείας ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά – σε αντίθεση με τις οριζόντιες και άστοχες περικοπές των δαπανών για τις υπηρεσίες υγείας - με στόχο ένα δημόσιο σύστημα υγείας που θα λειτουργεί αποτελεσματικά ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, όπως στις σημερινές συνθήκες οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, και θα διασφαλίζει την πρόσβαση σε αυτό και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και των πολιτών που είναι άνεργοι ή έχουν χάσει τη δουλειά τους, τόνισε ο Νίκος Χρυσόγελος, σε ημερίδα με θέμα «Πώς εγγυόμαστε την πρόσβαση στα φάρμακα στην Ελλάδα;» που διοργάνωσε η διεθνής οργάνωση TransAtlantic Consumer Dialogue (TACD) με την υποστήριξη του Νίκου Χρυσόγελου, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και των Γιατρών του Κόσμου...
 
Πώς εγγυόμαστε την πρόσβαση στα φάρμακα στην Ελλάδα
Συνέδριο στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα για την εύρεση λύσεων στο θέμα των φαρμάκων. Η οικονομική κρίση επηρεάζει βαθύτατα το ελληνικό σύστημα υγείας και θέτει εμπόδια στην πρόσβαση των πολιτών στα φάρμακα. Η οργάνωση TransAtlantic Consumer Dialogue (TACD) με την υποστήριξη του ευρωβουλευτή Ν. Χρυσόγελου, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας διοργανώνει το διεθνές συνέδριο στην Αθήνα. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου, 2013 και ώρα 9πμ-2μμ, στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Λεωφόρος Αμαλίας 8).
 
Το νερό είναι κοινωνικό και οικολογικό αγαθό
Συνέντευξη Τύπου για την ιδιωτικοποίηση του νερού και την ευρωπαϊκή εμπειρία πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέντευξη συμμετείχαν, ο Νίκος Χρυσόγελος, ο Πάμπλο Αλντάμα, μέλος του συντονιστικού συμβουλίου των Πράσινων της Ισπανίας, EQUO (Έκουο), ακτιβιστής με δράση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού στη χώρα του, ο Κώστας Νικολάου, εκπρόσωπος της Κίνησης 136, ενώ τη συνέντευξη Τύπου συντόνισε ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας Μιχάλης Τρεμόπουλος. Μηνύματα με βίντεο απέστειλαν οι ευρωβουλευτές Μαριλένα Κοππά και Σπύρος Δανέλλης (Σοσιαλιστές, Ελλάδα), ο Γκέχαρντ Χέφνερ (Πράσινοι, Γερμανία) και ο δήμαρχος Ζουάο Λόμπο της πόλης Μόιτα στην Πορτογαλία. Δείτε το βίντεο.
 
2011-2013: Δύο χρόνια αγώνες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και για να περάσει το νερό συνεργατικά στα χέρια των πολιτών
Η Κίνηση 136 γιόρτασε τα δύο χρόνια από τη δημιουργία της στον τόπο όπου γεννήθηκε η ιδέα της στην πλατεία του Λευκού Πύργου στη Θεσαλονίκη. Δύο χρόνια αγώνων και προσπαθειών, ώστε να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση και να περάσει η ΕΥΑΘ στα χέρια των πολιτών! Στην εκδήλωση μίλησε Ο Νίκος Χρυσόγελος μίλησε στην εκδήλωση μαζί με τον Πάμπλο Αλντάμα, μέλος του συντονιστικού συμβουλίου των Πράσινων της Ισπανίας, EQUO (Έκουο), ακτιβιστή με δράση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού στη χώρα του και άλλους ευρωβουλευτές και μέλη της τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
Επίσκεψη του ευρωβουλευτή Νίκου Χρυσόγελου στο Φ.Δ. Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα
Επίσκεψη στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος, ο οποίος ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Φορέα, Θεμιστοκλή Κουιμτζή, σχετικά με τα προβλήματα, αλλά και τα έργα που προωθούνται αυτό το διάστημα στην προστατευόμενη περιοχή αλλά και για την σπουδαιότητα της περιοχήε. Συζητήθηκε επίσης το θέμα του οικισμού Ολυμπιάδα, στον Κορινό Πιερίας, όπου το διάστημα αυτό επιχειρείται ο αποχαρακτηρισμός του ΚΑΖ (Καταφύγιο Άγριας Ζωής), προκειμένου να γίνει δυνατή η κατασκευή του οικισμού...
 
Λαϊκισμός, Πολιτική Οικολογία και Βαλκάνια
Το Πράσινο Ινστιτούτο σε συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους, διοργάνωσαν συνδιάσκεψη με θέμα: «Λαϊκισμός, Πολιτική Οικολογία, και τα Βαλκάνια», στις 23/05-26/05, στον Κοινωνικό Χώρο «Οικόπολις», στην οδό Πτολεμαίων 29Α, στη Θεσσαλονίκη. Στη συνδιάσκεψη αυτή, η οποία ήταν ανοιχτή στη συμμετοχή του κοινού, συμμετείχαν πολιτικοί επιστήμονες, κοινωνιολόγοι, οικονομολόγοι, και πολιτικοί από ευρωπαϊκές χώρες και ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων παρουσίασε το θέμα “Η Ευρώπη αντιμετωπίζοντας την κρίση και την πρόκληση του λαϊκισμού- πάμε μπροστά προς το κοινό μας σπίτι ή πάμε πίσω προς την καταστροφή;”
 
"Πράσινη πόλη": ουτοπία ή νέα αφήγηση για τη βιώσιμη ανάπτυξη;
Εκδήλωση που διοργάνωσαν Το Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων (ΔΕΠΠ), το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ στην Ελλάδα και οι «Πολίτες για το αύριο» την Δευτέρα 27/5/2013 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση μίλησαν οι Μαρία Βασιλάκου, Αντιδήμαρχος Βιέννης για αστική ανάπτυξη, συγκοινωνίες, προστασία κλίματος, ενεργειακή πολιτική και συμμετοχή των πολιτών, ο Νίκος Χρυσόγελος, Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, η Μαρία Βιτωράκη, Παρατηρητήριο Πολιτών για την αειφόρο ανάπτυξη, και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Δήμου Θεσσαλονίκης. Ακούστε τα ηχητικά αποσπάσματα από την τοποθέτηση του Ν. Χρυσόγελου εδώ κι εδώ.
 
Εγχειρίδιο για μια “πράσινη” αυτοδιοίκηση
Ευκαιρία για μια ενδιαφέρουσα πολιτική συζήτηση αποτέλεσε η παρουσίαση του βιβλίου "Εγχειρίδιο για μια "πράσινη" αυτοδιοίκηση” του Περιφερειακού Συμβούλου, με την Αττική Οικολογική Απάντηση, Κώστα Διάκου (εκδόσεις Πατάκη). Στο πάνελ εκτός απόν συγγραφέα του βιβλίου συμμετείχαν ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής, η Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου, Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Αττικής και η Ζωή Βροντίση, Περιβαλλοντολόγος...

 
 
Ενίσχυση της καινοτομίας αντί για λιτότητα και μείωση μισθών
Άρθρο του Ν. Χυσόγελου που δημοσιεύτηκε στο www.korinthostv.blogspot.gr στις 21/5/2013...
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι και οι νέοι
Άρθρο του Νίκου Χρυσόγελου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Athens Voice στις 25/5/2013...
 
Ενίσχυση της καινοτομίας αντί για λιτότητα και μείωση μισθών
Aρθρο του Νίκου Χρυσόγελου που δημοσιεύτηκε στις 21/5/2013 στον δικτυακό τόπο kozani.tv...
 
Ο Ν. Χρυσόγελος σε εκπομπή της ΕΤ-3
Ο Νίκος Χρυσόγελος στην εκπομπή "Γεγονός" της ΕΤ-3 που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Θεοδώρα Αυγέρη και Δημήτρης. Βενιέρης, μιλά για την ιδιωτικοποίηση της κρατικής τηλεόρασης και απαντά στις επιθέσεις που δέχθηκε για τη στάση του στην ψηφοφορία της Έκθεση προόδου του 2012 για την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Δείτε τα βίντεο εδώ και εδώ.
 
Ημερίδα - τηλεοπτική εκπομπή στα Χανιά με θέμα "Αγροτικές και Περιφερειακές Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σε ημερίδα - τηλεοπτική εκπομπή στα Χανιά με θεμα "Αγροτικές και Περιφερειακές Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετείχε ο Νίκος Χρυσόγελος, το Σάββατο 1 Ιουνίου. Δείτε τη συζήτηση.
 
 
04
IOYN
Βρυξέλλες Εκδήλωση για βιώσιμες επιχειρήσεις σε συνεργασία με το διεθνές οικολογικό ινστιτούτο World Watch Institute. Παρουσίαση σχετικής έκθεσης καθώς και της “Κατάστασης του Κόσμου 2013”. Λόγω περιορισμένου χώρου επιβεβαιώστε τη συμμετοχή σας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
 
06
IOYN
Αγ. Δημήτρης, Αττική, ώρα 20.00 Συμμετοχή σε εκδήλωση με αφορμή την μέρα περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή της Δημάρχου Αγ. Δημητρίου Ανδρούτσου Μαρίας και του Κώστα Διάκου, περιφερειακού συμβούλου με την ΑΤΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
 
07
IOYN
Αθήνα Συνέντευξη τύπου μαζί με τους πράσινους ευρωβουλευτές Ιζαμπέλ Ντουράν και Φιλίπ Λαμπέρτς για την οικονομική κρίση, την τραπεζική ένωση και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
 
07
IOYN
Αθήνα, Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο (Άνω Πατήσια), 21:00 Προβολή του ντοκιμαντέρ ΤΩΡΑ ΚΑΝΩ ΟΝΕΙΡΑ & συζήτηση με τον σκηνοθέτη Γιώργο Ζέρβα, τον ζωγράφο - ειδικό θεραπευτή του 18 ΑΝΩ Αδάμ Μαυρόπουλο, τον υπεύθυνο του τμήματος έρευνας του 18 ΑΝΩ Δημήτρη Υφαντή & την ζωγράφο Ελένη Σπανούδη, της οποίας η έκθεση ζωγραφικής "ΟΡΑΜΑΤΑ" φιλοξενείται στον ίδιο χώρο. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
 
7-8
IOYN
Ολυμπία, Πύργος Συμμετοχή στο Περιφερειακό συνέδριο πολιτών που οργανώνει το Γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
 
09
IOYN
Πάτρα, πρωί Συνάντηση - συζήτηση με θέμα “Περιφερειακή Ανάπτυξη και νέα προγραμματική περίοδος 2014-2020”
 
09
IOYN
Κόρινθος, απόγευμα Προβολή της ταινίας “κοινωνική οικονομία, εναλλακτική λύση” (παραγωγή/σκηνοθεσία Σοφία Παπαχρήστου, παραγωγή των Νίκου Χρυσόγελου και Ινστιτούτου Χάινριχ Μπελ). Θα ακολουθήσει συζήτηση για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και την κοινωνική - συνεργατική οικονομία.
 
13-14
IOYN
Παρεμβάσεις για το θέμα της μετανάστευσης (13/6). Στρογγυλό τραπέζι με την Ρεβέκκα Χαρμς, συμπροέδρου της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο κι εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών με θέμα “ρατσισμός, μετανάστευση, ρητορική και εγκλήματα μίσους: η Γερμανική και η Ελληνική εμπειρία” (14/6, Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Αμαλίας 8).
 
15
IOYN
Άνδρος Ομιλία στο συνέδριο των εκλεγμένων γυναικών στην αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού για τα θέματα περιφερειακής ανάπτυξης και την νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.
 
16-17
IOYN
Αθήνα Παρουσίαση στην Αθήνα από τον συμπρόεδρο της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο Ντάνυ Κον Μπεντίτ της διακήρυξης “Για μια διαφορετική Ευρώπη, για μια διαφορετική Ελλάδα”. Δευτέρα 17/6, ώρα 11.00 συνέντευξη τύπου στα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ
 
19-20
IOYN
Βρυξέλλες Διοργάνωση διημερίδας για τις νησιωτικές κι ορεινές περιοχές με τη συμμετοχή 30 εκπροσώπων φορέων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Συμμετέχουν ως ομιλητές εκπρόσωποι ευρωπαϊκών δικτύων.
 
21
IOYN
Λισαβόνα Εκδήλωση της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο για την κρίση και εναλλακτική πρόταση διεξόδου, με πρωτοβουλία των τριών πράσινων ευρωβουλευτών από Ελλάδα (Νίκος Χρυσόγελος), Πορτογαλία (Ρούι Ταβάρες) και Ισπανία (Ραούλ Ρομέβα).
 
26
IOYN
Βρυξέλλες Εκδήλωση ομάδας Ευρωβουλευτών και κύριο οικοδεσπότη τον Ν. Χρυσόγελο με τίτλο “Κεφαλονιά, ένα νησί Ειρήνης, Αλληλεγγύης και Διαλόγου. Η Ιστορία οδηγεί στο Ευρωπαϊκό μέλλον”.
 
28
IOYN
Αθήνα Στρογγυλό τραπέζι για τις συνεταιριστικές τράπεζες με τη συμμετοχή ελληνικών και ευρωπαϊκών συνεταιριστικών τραπεζών.
 
05
IOYΛ
Αθήνα Εκδηλώσεις, συζητήσεις, street events “για τη χειραφέτηση των νέων, για τους νέους, από τους νέους”, με τη συμμετοχή και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Νέων Πράσινων και οργανώσεων νέων.
 
6-7
IOYΛ
Αθήνα Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων για μια νέα αρχή, για επανεκκίνηση.