12 Δεκεμβρίου 2018

34 φορείς απευθύνουν επείγουσα έκκληση σε πρωθυπουργό και κόμματα για κλιματική δράση

Η εικόνα ίσως περιέχει: 9 άτομα, , τα οποία χαμογελούν

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2018

Κοινή επιστολή 34 μη κυβερνητικών οργανώσεων, πρωτοβουλιών και κοινοτήτων προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας για την ανάγκη επείγουσας κλιματικής δράσης.

Για πρώτη φορά, μία συμμαχία 34 οργανώσεων παρέδωσε σήμερα επιστολή στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, ζητώντας επείγουσα πολιτική παρέμβαση: για άμεση στροφή της κλιματικής πολιτικής της χώρας και ευθυγράμμισή της με τις υποδείξεις της επιστήμης για συγκράτηση της ανόδου της πλανητικής θερμοκρασίας στον 1,5°C.

Ο σημερινός ενεργειακός και κλιματικός σχεδιασμός της χώρας αποτυγχάνει να συμβάλει στην προστασία της Ελλάδας από τα εφιαλτικότερα σενάρια της επερχόμενης κλιματικής αλλαγής: στη σημερινή του μορφή υποστηρίζει σενάρια ανόδου της πλανητικής θερμοκρασίας άνω των 3°C. Την ίδια ώρα, η επιστημονική επιτροπή του ΟΗΕ έχει απευθύνει την τελευταία δραματική έκκληση προς την ανθρωπότητα για έγκαιρη εγκατάλειψη των ορυκτών καυσίμων και δραματική μείωση των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της οικονομίας στο μισό ως το 2030 και εκμηδένισή τους ως το 2050.

Οι 34 φορείς, ζητούν παρέμβαση του πρωθυπουργού ώστε να προκύψει πολιτική απόφαση: για κλιματική πολιτική η οποία συνάδει με τις υποδείξεις της επιστήμης και έχει σκοπό να προστατέψει τη χώρα και να διασφαλίσει την ευημερία των κατοίκων της.

Διαβάστε το κείμενο της επιστολής προς τον πρωθυπουργό, η οποία έχει σταλεί και στους πολιτικούς αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων.