08 Δεκεμβρίου 2018

Με αφορμή την δολοφονία της Ελένης στη Ρόδο: Καμία ανοχή στη βία ενάντια στις γυναίκες

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

Με αφορμή την δολοφονία της Ελένης στη Ρόδο: Καμία ανοχή στη βία ενάντια στις γυναίκες

Η δολοφονία της Ελένης στη Ρόδο υπενθυμίζει αυτό που περνάει σχεδόν απαρατήρητο στη χώρα μας. Υπάρχουν πολλές δολοφονίες γυναικών, που βγαίνουν μέσα από ένα κλίμα τσαμπουκά, μαγκιάς, αντιμετώπισης της γυναίκας ως σεξουαλικό αντικείμενο. Είναι καιρός να δούμε το θέμα σοβαρά, δεν είναι αστείο ή μεμονωμένες περιπτώσεις. Χιλιάδες γυναίκες και στη χώρα μας πέφτουν θύματα βίας, πολλές κακοποιήσεις και δολοφονίες γυναικών και κοριτσιών περνάνε στα ψιλά, απασχολούν μόνο τα αστυνομικά ρεπορτάζ, όχι και την κοινωνία και την πολιτική. Τα ΜΜΕ συνεχίζουν να αναπαράγουν ανόητες αντιλήψεις περί «εγκλημάτων πάθους»

Σε πολλές χώρες συμμετέχουν πολυάριθμοι φορείς στη δράση 16 Μέρες Ακτιβισμού που οργανώνεται από τα Ηνωμένα Έθνη και συμμετέχουν εκατομμύρια γυναίκες και άνδρες με στόχο την ευαισθητοποίηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για να σταματήσει η βία ενάντια στις γυναίκες, Είναι η καμπάνια να κάνουμε τον κόσμο «πορτοκαλί», ένα χρώμα που συμβολίζει την απουσία βίας. Παραμένει πάντα επίκαιρος ο αγώνας να σταματήσει η βία ενάντια στις γυναίκες.

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ λέμε ξεκάθαρα «Καμία ανοχή στη βία κάθε είδους ενάντια στις γυναίκες». Και βία δεν είναι μόνο η δολοφονία ή ο βιασμός, είναι όλη αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα απαξίωσης της γυναίκας ή αντιμετώπισής της ως σεξουαλικό αντικείμενο ή ψυχολογικής κακοποίησης, συμπεριφορές που συχνά προσπερνάμε αδιάφορα, ιδιαίτερα όταν συμβαίνει μέσα στην οικογένεια ή στον επαγγελματικό χώρο.

Καμία ανοχή στη βία εναντίον των γυναικών. Μας αφορά

Πες ξεκάθαρα ΟΧΙ.

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ συμμετέχουμε στην καμπάνια για να σταματήσει η βία ενάντια στις γυναίκες και τα κορίτσια.

Θέλουμε μια κοινωνία με λιγότερη βία, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια για όλες και όλους.

Άνδρες και γυναίκες πρέπει να αγωνιστούμε για να σταματήσει η βία ενάντια στις γυναίκες, για να κάνουμε την κοινωνία μας καλύτερη, πιο συνεκτική κι ανθεκτική

#stopviolencegainstwomen

#OrangeTheWorld #HearMeToo

#OrangeOut! #OrangeTheWorld #16DaysNG #16DaysOfActivism