Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017 00:00

Γερμανοί καλλιτέχνες στην Αθήνα της Κρίσης και στο WELCOMMON Featured

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Φωτογραφία του Nikos Chrysogelos.

Επισκεφθήκαμε μαζί με παιδιά πρόσφυγες που φιλοξενούμε στο #WELCOMMON την συλλογική έκθεση Γερμανών κι Ελλήνων καλλιτεχνών "Καλλιτέχνες στην Αθήνα - Πόλη της Κρίσης" Artists in Athens-City of Crisis στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης. 

Χαρήκαμε πολύ που τα παιδιά βρήκαν πολύ ενδιαφέρουσα την έκθεση. Φωτογράφησαν έργα αλλά και συμμετείχαν στα έργα "τροποποιώντας" με την δική τους "συμμετοχή" την ιδέα του καλλιτέχνη. Πραγματικά απόλαυσαν αυτή την "παρέμβαση στα έργα". Τις φωτογραφίες που βγάλαμε θα τις εκθέσουμε σε μερικές εβδομάδες στο χώρο μας.

Φωτογραφία του Nikos Chrysogelos.

 

Δεν δημοσιεύουμε συνήθως φωτογραφίες με καθαρό το πρόσωπο των παιδιών γι αυτό δεν είναι εύκολο να σας μεταφέρουμε πώς τα παιδιά συμμετείχαν "στα έργα". Κάποιες φωτογραφίες, όμως, από αυτές που δημοσιεύουμε ίσως μπορούν να σας βοηθήσουν να το καταλάβετε.

Φωτογραφία του Nikos Chrysogelos.

Χαρήκαμε, βέβαια, που την επόμενη των εγκαινίων δεχθήκαμε στο κέντρο μας, το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας και κοινωνικής ένταξης προσφύγων #WELCOMMON την επίσκεψη των Γερμανών καλλιτεχνών αλλά και ψυχολόγων που συνοδεύουν την παρέα τους. Ήταν μια πρωτοβουλία του Heiner Legewie, curator της έκθεσης, που εργάζεται μάλιστα σε ένα κέντρο για την καλλιτεχνική εκπαίδευση παιδιών προσφύγων. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε αναλυτικά το τι κάνουμε στο WELCOMMON αλλά και να ενδυναμώσουμε τη συνεργασία μεταξύ μας.

Φωτογραφία του Nikos Chrysogelos.

Μάλιστα μια νεαρή προσφυγοπούλα, η Aya, 9 χρόνων, που τους συνάντησε στην είσοδο, επιστρέφοντας από το δημοτικό σχολείο, κι αφού τους συστήθηκε, τους εξήγησε, με πολύ ενθουσιασμό, τι κάνει στο WELCOMMON αυτή και τα άλλα παιδιά, ποια είναι τα όνειρά της, τι θέλει να γίνει. Επειδή έχει ταλέντο και μιλάει πλέον πολύ καλά αγγλικά, έχουμε σκεφθεί να της αναθέσουμε επισήμως το ρόλο της ...ξεναγού στο WELCOMMON. Είναι διαφορετικό να ξεναγούμε εμείς τους/τις πολλούς/ες επισκέπτες/τριες από ολόκληρο τον κόσμο σε όσα κάνουμε στο WELCOMMON και άλλο να τους/τις ξεναγούν οι ίδιοι οι φιλοξενούμενοί μας πρόσφυγες!

Φωτογραφία του Nikos Chrysogelos.

Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια όλους και όλες όσους/όσες μας επισκέφθηκαν. Είναι σημαντικό να ακούς από ανθρώπους που εργάζονται συστηματικά και χρόνια σε ανάλογες πρωτοβουλίες ότι έμαθαν πολλά από εμάς. Ευχαριστούμε επίσης, το Respect for Greece, την πρωτοβουλία πολιτών από το Βερολίνο, που βοηθάει παρόμοιες συνεργασίες μεταξύ Γερμανικών φορέων και του Ανέμου Ανανέωσης και του WELCOMMON.

 

Φωτογραφία του Nikos Chrysogelos.

Curators: Heiner Legewie / Georg Eichinger

 

Participating artists: Balesi Eleanna, Katsoudas Dimitris, Cacao Rocks, Kontellis Andreas, Christofi Stella, Dimitrakopoulou Venia, Karalis Babis, Lowery Todd, Lotek, Merantzas Dimitris, Psychopedis Jannis, Poulantza Natassa,

Ralli Ioanna, Wild Drawing

 

Να πάτε να επισκεφθείτε την έκθεση

Read 2003 times Last modified on Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017 13:58