10 Νοεμβρίου 2019

Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα: εκλογή νέας Επιτροπή, δέσμευση για ενίσχυση του πράσινου κινήματος σε Νότια - Ανατολική Ευρώπη

 

Συμπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος εκλέχτηκαν η Evelyne Huytebroeck (Βέλγιο) και ο Thomas Waitz (Αυστρία) μετά από ψηφοφορία μεταξύ των αντιπροσώπων των πράσινων κομμάτων που συμμετείχαν στο 30ο Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο Tampere της Φινλανδίας. Το Συμβούλιο πραγματοποιείται κάθε εξάμηνο στη χώρα που έχει την προεδρεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (αυτό το εξάμηνο είναι η Φινλανδία).

Οι δύο αναλαμβάνουν από την Monica Frassoni και τον Reinhard Bütikofer που ήταν για αρκετό διάστημα οι 2 συμπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.

Το Συμβούλιο πραγματοποιείται κάθε εξάμηνο στη χώρα που έχει την προεδρεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (αυτό το εξάμηνο είναι η Φινλανδία).

Η νέα Επιτροπή (Committee) του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος αποτελείται από τους/τις:

???? TEAM GREEN ????

Evelyne Huytebroeck / co-chair (Βέλγιο)

Thomas Waitz / co-chair (Αυστρία)

Mar Garcia / secretary general (Ισπανία)

Ute Michel / treasurer (Γερμανία)

Oras Tynkkynen / committee member (Φινλανδία)

Βούλα Τσέτση / Vula Tsetsi / committee member (Ελλάδα, Γενική Γραμματέας της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο)

Mélanie Vogel / committee member (Γαλλία)

Michal Berg / committee member (Τσεχία)

Jean Lambert / committee member (Βρετανία)

Μεταξύ των πολιτικών αποφάσεων είναι και η έμφαση στην προσπάθεια να ενισχυθεί το πράσινο κύμα στη νότια και ανατολική Ευρώπη

Η E. Huytebroeck, από το Βέλγιο, είναι τοπική σύμβουλος στο Forest Δήμο των Βρυξελλών και μέλος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κόμματος των Πράσινων, υπεύθυνη για «πράσινες και βιώσιμες πόλεις» και «τοπικούς και περιφερειακούς συμβούλους». Έχει ιστορικό δημοσιογραφίας και υπήρξε συμπρόεδρος του Βελγικού Πράσινου Κόμματος Ecolo μεταξύ 2002-2004, ενώ υπήρξε βουλευτής για την Περιφερειακή Συνέλευση των Βρυξελλών μεταξύ 2014-2019, Υπουργός Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κοινωνικών Υποθέσεων για μια δεκαετία 2004 -2014, ενώ συμμετείχε και στην Περιφερειακή Συνέλευση των Βρυξελλών.

Ο Τ. Waitz είναι ορεινός βιοκαλλιεργητής, δασοφύλακας και μελισσοκόμος στην περιοχή Stajersca στη νότια Αυστρία, στα σύνορα με τη Σλοβενία. Έχει ασχοληθεί με την πράσινη πολιτική από το τοπικό στο ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε την εντολή του ως ευρωβουλευτής του αυστριακού Κόμματος των Πράσινων Die Grünen. Κατέχει, επίσης, τη λεγόμενη "Brexit-seat" στο νέο Ευρωκοινοβούλιο, πράγμα που σημαίνει ότι θα επιστρέψει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως ευρωβουλευτής αν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικεύεται σε μια σειρά οικολογικών θεμάτων, όπως η ασφάλεια των τροφίμων, η περιφερειακή και βιολογική γεωργία, η καλή διαβίωση των ζώων, το δίκαιο εμπόριο και η προστασία του περιβάλλοντος.

Ανακοίνωση μετά την εκλογή της Επιτροπής: https://europeangreens.eu/content/european-green-party-elects-new-leadership-and-executive-committee

Συγχαρητήρια για την εκλογή της νέας Επιτροπής. Congratulations to the new Committee members

#Greens #GreenWave #EuropeanGreenParty