18 Σεπτεμβρίου 2013

Δολοφονία του Παύλου Φύσσα: Μια απειλή για την ελληνική δημοκρατία.

Δήλωση του Ντάνιελ Κον Μπέντιτ

 

Αντιδρώντας στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενός νεαρού hip-hop καλλιτέχνη,από ένα μέλος του νεο-ναζιστικού κόμματος της "Χρυσής Αυγής" στην Ελλάδα, ο Ντάνιελ Κον Μπέντιτ, συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε:


"Μετά τη δολοφονία που διέπραξε η Χρυσή Αυγή, η ΕΕ πρέπει να καταλάβει ότι είναι αναγκαία μια ριζική αλλαγή της Ευρωπαϊκής πολιτικής για την Ελλάδα. Αντικρίζοντας τον απελπισμένο πληθυσμό, μπορώ να πω ότι η ανάδειξη του φασισμού δεν είναι μόνο μια θανάσιμη απειλή για τη σταθερότητα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η κατάπτυστη δολοφονία ενίσχυσε την κοινωνική αποσύνθεση στην Ελλάδα. Είναι καιρός για μας τους Ευρωπαίους να ξυπνήσουμε πριν να είναι πολύ αργά.


Η "Χρυσή Αυγή" είναι μια θανάσιμη απειλή για την ελληνική δημοκρατία. Θα πρέπει η κυβέρνηση να ανταποκριθεί δυναμικά συλλαμβάνοντας τον ένοχο, και να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο της απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής, για να διασκορπίσει τον κίνδυνο του εφησυχασμού απέναντι μια δολοφονική οργάνωση. "