19 Μαρτίου 2018

ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Θλίψη και ντροπή για το Αφίν

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ νοιώθουμε βαθύτατη θλίψη και ντροπή. Οι Κούρδοι στο #Afin έμειναν μόνοι και αβοήθητοι. παρά το γεγονός ότι οι Κούρδοι συνέβαλαν καθοριστικά για να περιοριστεί δραστικά ο ISIS και οι τζιχαντιστές τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, να απελευθερωθούν οι περιοχές που είχαν καταληφθεί
.    
 
Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν το #Afin και έγιναν πρόσφυγες, αν και η περιοχή ήταν μια από τις ήρεμες, χωρίς καθόλου παρουσία τρομοκρατών. Αντιθέτως, μαζί με τα στρατεύματα του Ερντογάν εισήλθαν στα χωριά και στην πόλη φανατικοί ισλαμιστές - σύμμαχοι του Ερντογάν - που λεηλάτησαν τα πάντα (όπως είχε συμβεί και στις περιοχές από όπου είχε περάσει παλιότερα ο ISIS).
 
Χιλιάδες νέοι πρόσφυγες από την #Ghouda και το #Afin λοιπόν, κυρίως άμαχοι, που θα αναγκαστούν να αναζητήσουν κάποιο ασφαλές καταφύγιο στις γειτονικές χώρες, κάποιοι θα πνιγούν στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, στην προσπάθειά τους να σωθούν. ελάχιστοι θα φτάσουν τελικά σε κάποια ευρωπαϊκή γωνιά.
Είμαστε εντάξει, λοιπόν, με την συνείδησή μας, που οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν στηρίξει την πολιτική τους για το προσφυγικό στον Ερντογάν, και γιαυτό κλείνουν τα μάτια μπροστά στην βαρβαρότητα του Σουλτάνου; Δεν θα περιμέναμε κάτι άλλο από τον Τραμπ και τον Πούτιν, αλλά η Ευρώπη και κυρίως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις γιατί κλείνουν τα μάτια τους μπροστά στην νέα αυτή σφαγή; Μερικές φορές δεν κλείνουν απλώς τα μάτια τους, αλλά και πουλάνε όπλα και τανκς στους εισβολείς, όπως για παράδειγμα η Γερμανική κυβέρνηση παρά τις έντονες αντιδράσεις των Γερμανών Πρασίνων.