07 Νοεμβρίου 2012

Συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, με συμμετοχή Ντάνυ Κον Μπεντίτ, Φιλίπ Λαμπέρτς, Ρεμπέκα Χαρμς, Νίκου Χρυσόγελου και Ζωής Βροντίση

 

Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στην Αθήνα 8-11/11

Οι προτάσεις των Πράσινων για έξοδο από την κρίση

 


Η ομάδα των Ευρωπαίων Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα οργανώνουν το Συμβούλιό τους στην Αθήνα την Παρασκευή 9 έως την Κυριακή 11 Νοεμβρίου  ως μήνυμα έμπρακτης αλληλεγγύης προς την ελληνική κοινωνία αλλά και μια απαίτηση για κοινωνική Ευρώπη και ευρωπαϊκές λύσεις στην κρίση. Το Συμβούλιο, με την επίκαιρη θεματική «Οι προτάσεις των Πράσινων για έξοδο από την κρίση: αφορά τους ανθρώπους», συμπεριλαμβάνει συζητήσεις για θέματα που αφορούν στο μέλλον της Ευρώπης, τα κοινωνικά δικαιώματα, την πολιτική για συντάξεις, τη μετανάστευση, τα ψηφιακά δικαιώματα, την εξορυκτική πολιτική, και φιλοξενείται στην Αθήνα από το ελληνικό Πράσινο κόμμα, Οικολόγοι Πράσινοι.


Το Συμβούλιο ανοίγει με μια δημόσια συζήτηση την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στις 10:00, στην αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΑ στο ξενοδοχείο Divani Caravel, Βας. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα, με θέμα «Οι προτάσεις των Πράσινων για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη». Τη συζήτηση θα συντονίσει η Ρεμπέκα Χαρμς, ευρωβουλευτής, συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο. Οι Ντάνυ Κον Μπεντίτ, ευρωβουλευτής, συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο, o Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής, η Μόνικα Φρασόνι (συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος) και ο Ζαν-Μαρκ Νολέτ (αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση της Βαλλονίας/ Βέλγιο και υπουργός βιώσιμης ανάπτυξης και δημόσιας διοίκησης, υπεύθυνος για θέματα ενέργειας, στέγασης και έρευνας) θα συμμετέχουν στη συζήτηση. Θα ακολουθήσει δημόσια συζήτηση, ανοιχτή στο κοινό.


Συνέντευξη Τύπου θα δοθεί την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στις 13:00 στο Divani Caravel, αίθουσα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Α. Στη Συνέντευξη Τύπου θα συμμετέχουν οι ευρωβουλευτές Ντάνυ Κον Μπεντίτ, Ρεμπέκα Χαρμς, Νίκος Χρυσόγελος και Φιλίπ Λαμπέρτς και η συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Ζωή Βροντίση. Συντονίζει η Γενική Γραμματέας της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο Βούλα Τσέτση.

 

Την Πέμπτη το απόγευμα, αντιπροσωπεία των Πράσινων/EF A group θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που αποτελούν την κυβέρνηση συνεργασίας, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κ. Φώτη Κουβέλη.


Για περισσότερες πληροφορίες για το 17ο Συμβούλιο των Ευρωπαίων Πράσινων και για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλώ δείτε:http://europeangreens.eu/athens2012/programme

 

 

 

Last modified on Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012 14:03