13 Δεκεμβρίου 2018

Στρασβούργο: είμαστε πολλοί, δεν φοβόμαστε, η απάντηση στην τρομοκρατία

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Είναι η γειτονιά των Χριστουγέννων στο Στρασβούργο μια όμορφη και ζεστή γωνιά, γεμάτη από πολιτισμικό πλούτο. Όσο ήμουν ευρωβουλευτής κατάφερνα μερικές φορές να περπατήσω σε αυτή τη γειτονιά για χαλάρωση από την εντατική δουλειά στην Ολομέλεια. 

Όσοι συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση, θέλουν να καταστρέψουν ένα τρόπο ζωής. Θα αποτύχουν αν δεν φοβόμαστε και συνεχίσουμε να είμαστε μια ανοικτή κοινωνία, η ευρωπαϊκή κοινωνία. Η απάντηση στη βία και το μίσος, δεν είναι μίσος και τυφλή επίθεση στην διαφορετικότητα, αλλά αλληλεγγύη και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Τα χαρακτηριστικά των υπευθύνων της δολοφονίας είναι μίσος απέναντι σε μια ανοικτή, δημοκρατική, πολύχρωμη κοινωνία. 

Τα συλλυπητήρια μας στους οικείους αυτών που σκοτώθηκαν, καλή ανάρρωση σε όσους τραυματίστηκαν. Την ευγνωμοσύνη μας σε όσους/ες έδειξαν τι σημαίνει αλληλεγγύη, που άνοιξαν τις πόρτες τους σε όσους/ες χρειάζονταν να μείνουν για κάποιο διάστημα σε μια γειτονιά. 
Την συμπαράστασή μου - ότι μπορεί να σημαίνει αυτό - στους φίλους και στις φίλες, συνεργάτες και συναδέλφους από το Ευρωκοινοβούλιο που έζησαν αυτές τις δύσκολες στιγμές. Χαίρομαι που αντιμετώπισαν την κατάσταση με ψυχραιμία όπως είδα από τα μηνύματά τους. 

We are many. We are not afraid. Keep on doing your work, be safe

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες