Print this page
Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016 11:19

Πλατφόρμα crowdfunding Act4Greece από την Εθνική Τράπεζα και Ιδρύματα Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

act4Greece2

Εγκαινιάστηκε στις 1/2/2016 η πλατφόρμα του act4Greece για crowdfunding! Στο www.act4greece.gr επιδιώκεται η στήριξη δράσεων κοινωνικής προσφοράς καθώς κι ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας #crowdfunding#act4greece

Το Πρόγραμμα act4Greece πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας και τη στρατηγική συνεργασία με φορείς και ιδρύματα, όπως το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

act4Greece

Μέσω της ιστοσελίδας www.act4greece.gr γίνεται αξιοποίηση του σύγχρονου εργαλείου συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding) για την ενίσχυση δράσεων φορέων με εμπειρία και αξιοπιστία στον τομέα τους.

Το πρόγραμμα καλύπτει έργα σε 7 άξονες:

1) πρόνοια, υγεία και αλληλεγγύη,

2) κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα,

3) πολιτισμός και πολιτιστική επιχειρηματικότητα,

4) νεανική και καινοτόμος επιχειρηματικότητα,

5) περιβάλλον και αειφορία,

6) έρευνα, εκπαίδευση και κατάρτιση και

7) αθλητικές δραστηριότητες.

Όπως ανακοινώθηκε, οι χρηματικοί πόροι που συγκεντρώνονται μέσω του act4Greece είναι δωρεές, και στο μέλλον, αφού υπάρξει το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, θα μπορούν να συγκεντρώνονται χρήματα και για δανεισμό (κυρίως μικρο-δάνεια), αλλά και για συμμετοχή στο ίδιο κεφάλαιο μιας εταιρείας, στηρίζοντας νεοφυείς καινοτόμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Στην παρούσα φάση, το Πρόγραμμα act4Greece έχει τρία ενεργά έργα, τα οποία εντάσσονται σε δύο άξονες:

- Παροχή σχολικών γευμάτων σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Δυτικής Αττικής, με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας (άξονας Πρόνοια, υγεία και αλληλεγγύη).

- Παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ανθρωπιστικής βοήθειας σε ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με την υποστήριξη των Γιατρών του Κόσμου (άξονας Πρόνοια, υγεία και αλληλεγγύη).

- Δημιουργία εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικτυακής εφαρμογής με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821, με την υποστήριξη του Κέντρου Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (άξονας Έρευνα, εκπαίδευση και κατάρτιση).

Read 2753 times