13 Μαρτίου 2011

Περιοδεία στην Κέρκυρα

Την Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος επισκέφτηκε την Κέρκυρα προκειμένου να συμμετάσχει ως ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνικό Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα: «Περιφερειακή Ανάπτυξη, Επιχειρηματικότητα και  Οικονομική Κρίση», που έγινε στο Εμπορικό Επιμελητήριο.

Το θέμα που ανέπτυξε στην ομιλία του ο Μιχάλης Τρεμόπουλος ήταν:

«Πράσινες προτάσεις για την έξοδο από την κρίση σε επίπεδο περιφέρειας». Ο ευρωβουλευτής επεσήμανε ότι για να βγούμε από την κρίση πρέπει σε τοπικό επίπεδο να τονωθεί η οικονομία με πράσινα έργα, τα οποία θα γίνουν από δημοτικοσυνεταιριστικές επιχειρήσεις, που θα προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας και θα λειτουργούν με γνώμονα το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.  Πρωταρχικής σημασίας έργο  είναι η σταδιακή  αντικατάσταση του τρόπου παραγωγής ενέργειας που βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα από ανανεώσιμες πηγές γιατί εκτός από την οικονομική κρίση, υπάρχει και το σοβαρό πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.   Η εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας πρέπει πάντα να γίνεται μετά από εμπεριστατωμένη περιβαλλοντική μελέτη και ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής.

Επίσης ο Μ. Τρεμόπουλος τόνισε την ανάγκη αντικατάστασης του σημερινού μοντέλου τουρισμού του "all inclusive" με μορφές εναλλακτικού μοντέλου, όπως ο αγροτουρισμός, ο οποίος  σε συνδυασμό με τις βιολογικές καλλιέργειες θα προσφέρει προϊόντα ποιότητας στους τουρίστες και συγχρόνως θα ενισχύσει την τοπική οικονομία. Στη συνέχεια ανέφερε   ότι υπάρχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την επίτευξη τέτοιων έργων και θα πρέπει  η κοινωνία των πολιτών να μην περιμένει ούτε  σωτήρες, ούτε την αλλαγή του πολιτικού συστήματος, για να εφαρμόσει πρακτικές της πράσινης οικονομίας που θα οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Κέρκυρα, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος συναντήθηκε με τα μέλη της Τοπικής  Πολιτικής Κίνησης των Οικολόγων Πράσινων και ενημερώθηκε για τα ζητήματα της Κέρκυρας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

 

Last modified on Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012 23:20