Print this page
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009 20:38

Ιστορική στιγμή για τους Οικολόγους Πράσινους

Written by
Rate this item
(0 votes)

Ιστορική στιγμή για τους Οικολόγους Πράσινους αποτελεί η αποψινή εκλογή του πρώτου Έλληνα πράσινου ευρωβουλευτή που ικανοποιεί τον στόχο που είχαν θέσει από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας τους για εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σήμερα, οι πολίτες της χώρας μας έστειλαν ένα πολιτικό μήνυμα, ότι θέλουν να αλλάξουν το κλίμα και να θέσουν στο κέντρο της πολιτικής την αναζήτηση λύσεων για το περιβάλλον, τη κοινωνία και την οικονομία.

Το εκλογικό αποτέλεσμα των Οικολόγων Πράσινων στηρίχτηκε σε ένα ρεύμα συνειδητής ψήφου για την καθιέρωση του πράσινου πολιτικού πόλου στην χώρα μας. Το ρεύμα αυτό συναντήθηκε και το κλίμα διάχυτης κοινωνικής δυσαρέσκειας, που τελικά εκφράστηκε κυρίως με την πρωτοφανή αποχή από τις εκλογές.

Ο Μ. Τρεμόπουλος, που εκλέγεται ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων δήλωσε:

Ένας νέος πόλος, δημιουργήθηκε στην ελληνική πολιτική σκηνή και ξεκίνησε την έκφρασή του στους πολιτικούς θεσμούς με την εκλογή του πρώτου πράσινου ευρωβουλευτή. Το γεγονός ότι παρ'όλες τις οργανωμένες συκοφαντικές επιθέσεις ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας εμπιστεύτηκε τους οικολόγους πράσινους, εγγυάται και την είσοδό τους στην ελληνική βουλή στις επόμενες εθνικές εκλογές όποτε αυτές γίνουν. Οι Οικολόγοι Πράσινοι πέτυχαν όλους τους στόχους τους εξασφαλίζοντας μια αύξηση 500% σε σχέση με τις εκλογές του 2007  αλλάζοντας την πολιτική ατζέντα, αναγκάζοντας όλα τα κόμματα να υιοθετήσουν πράσινες πολιτικές έστω και στα λόγια.

Η Μ. Βασιλάκου, δεύτερη στο ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων τόνισε ότι:

Οι Οικολόγοι Πράσινοι σε όλη την Ευρώπη έλαβαν υψηλά ποσοστά γιατί είναι μία πολιτική οικογένεια που αγωνίζεται για πράσινη λύση στην οικονομική, κοινωνική, και περιβαλλοντική κρίση αλλά και για τη αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης. Διεκδικούμε 5.000.000 πράσινες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, ένα Πράσινο New Deal. Η αύξηση της εκλογικής δύναμης των Πράσινων και του αριθμού των Πράσινων Ευρωβουλευτών αλλάζει σε όλη την Ευρώπη τους πολιτικούς συσχετισμούς. Ένα πολιτικό θαύμα συντελέστηκε στην Ελλάδα, στην Ολλανδία, στη Βρετανία, στο Βέλγιο, στη Γαλλία και αλλού».

Ο Ν. Χρυσόγελος συντονιστής της εκλογικής καμπάνιας των Οικολόγων Πράσινων δήλωσε: Οι Οικολόγοι Πράσινοι αποτελούν πλέον στην στην Ελλάδα μία υπολογίσιμη πολιτική δύναμη που θα αγωνιστεί μαζί με τους πολίτες για να αλλάξουμε την πολιτική και να επιδιώξουμε λύσεις για τα προβλήματα μας.


 

 

Read 1781 times Last modified on Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2009 21:50