Print this page
Πέμπτη, 07 Απριλίου 2011 10:53

Ενημερωτικό Δελτίο Μαρτίου 2011

Written by
Rate this item
(0 votes)
Το Ενημερωτικό Δελτίο του Μάρτη 2011 φίλες και φίλοι, προσφέρει μια συνοπτική ματιά σε όποιον και όποια ενδιαφέρεται να μάθει για το τι έκαναν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο Ευρωκοινοβούλιο τον μήνα που πέρασε. Οι συνδέσεις σας παραπέμπουν σε αναλυτικότερα κείμενα και δελτία Τύπου.
Περιεχόμενα:
  1. Ερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο
  2. Άλλες παρεμβάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο
  3. Εκτός Ευρωβουλής: Περιοδείες – συναντήσεις - παρεμβάσεις
  4. Άρθρα – Συνεντεύξεις
  5. Προγραμματισμένα τις αμέσως επόμενες μέρες
 
1. Ερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο
 
Όχι άλλες επιδοτήσεις στο πυρηνικό λόμπυ

Παρέμβαση για το κλείσιμο των επικίνδυνων πυρηνικών αντιδραστήρων στη Βαλκανική έκανε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος. Υπερψήφισε την έκθεση Marinescu, απηύθυνε έκκληση για να γίνει ουσιαστική προσπάθεια εξασφάλισης των απαιτούμενων πόρων για το κλείσιμο και υπογράμμισε ότι μέχρι τώρα οι συνεχείς επισκευές και η παράταση λειτουργίας τους εξυπηρετεί απλώς τα συμφέροντα του πυρηνικού λόμπυ. Δείτε το σχετικό βίντεο.
 
Να απελευθερωθούμε από τα πυρηνικά!

Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων ρωτά την Κομισιόν αν σκοπεύει μετά τη Fukushima, να αναθεωρήσει θέσεις της για υποστήριξη της πυρηνικής ενέργειας, τόσο στις χώρες μέλη της Ε.Ε., όσο και σε τρίτες χώρες, όπου ένα πυρηνικό ατύχημα θα είχε συνέπειες στην υγεία των Ευρωπαίων πολιτών. Ζητά, τέλος, στοιχεία για τις άμεσες και έμμεσες επιδοτήσεις προς την πυρηνική βιομηχανία σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
 
Να μποϋκοτάρουμε την πυρηνική ενέργεια

Για το θέμα των εισαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από πυρηνικά εργοστάσια άλλων χωρών ρωτά την Κομισιόν ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. Μετά την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα πολίτες σε όλη την Ευρώπη θα ήθελαν να μην καταναλώνουν ενέργεια από πυρηνικά εργοστάσια. Ζητά από την Κομισιόν να επιβάλει και στην πυρηνική ενέργεια «εγγυήσεις προέλευσης» και ρωτά αν το σημερινό πλαίσιο παρέχει τη δυνατότητα σε χώρες, περιφέρειες και εταιρίες ηλεκτρισμού να αποκλείουν την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από πυρηνικά.
 
Παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία η Εμπορική Εκμετάλλευση Δελφινιών

Αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι η εμπορική χρήση δελφινιών σε δελφινάρια ή ζωολογικούς κήπους παραδέχεται ο Επίτροπος Περιβάλλοντος. Η απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλου θέτει πλέον σε αμφισβήτηση τη λειτουργία των δελφιναρίων, τόσο στη χώρα μας όσο και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς τα κητώδη χρησιμοποιούνται κυρίως για εμπορικούς σκοπούς.
 
Εξηγήσεις για τον Εθνικό Δρυμό της Οίτης ζητά από την Κομισιόν ο Μιχ. Τρεμόπουλος

Ελλιπείς κρίνονται οι εξηγήσεις της Κομισιόν σε ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου για την ανεπαρκή οριοθέτηση του Εθνικού Δρυμού της Οίτης. Για το θέμα αυτό, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων επανέρχεται με νέα ερώτηση, διευρύνοντας ταυτόχρονα τη θεματολογία στις εξορύξεις σε περιοχές Νatura.
 
Αντίδραση της κομισιόν στις καταγγελίες μας για καταστροφές από χιονοδρομικά κέντρα στη Βουλγαρία

Άμεση ήταν η αντίδραση της Κομισιόν στις σοβαρές καταγγελίες για προστατευόμενες περιοχές της Βουλγαρίας, που είχε προωθήσει με ερώτησή του ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. Οι καταγγελίες αφορούσαν αποψιλωτικές υλοτομίες στο όρος Πιρίν και καταστροφή λιθώνων στο όρος Βίτοσα, στα πλαίσια εργασιών επέκτασης των αντίστοιχων χιονοδρομικών εγκαταστάσεων.
 
Σιδηρόδρομος Φλώρινας – Κοζάνης: οι Πράσινες Επενδύσεις στα Αζήτητα

Με αφορμή τη συνεχιζόμενη διακοπή των δρομολογίων του σιδηρόδρομου στη Δ. Μακεδονία που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των κατοίκων, ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος κατέθεσε γραπτή ερώτηση προς την Κομισιόν, ζητώντας εξηγήσεις για την τύχη των συγχρηματοδοτούμενων έργων μετά την αποπεράτωσή τους ,αλλά και τη στάση της απέναντι στο μαζικό και αδιάκριτο κλείσιμο σιδηροδρομικών γραμμών στη χώρα μας
 
Τείχος στον Έβρο: "Αδειάζει" την κυβέρνηση η κομισιόν

Απάντηση – καταπέλτης σε ερώτηση του Μιχ. Τρεμόπουλου. Η απάντηση της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Malmström, απορρίπτει το τείχος και επιβεβαιώνει ότι η ελληνική πολιτική ασύλου προκαλεί «ανησυχίες για το κατά πόσον το ελληνικό σύστημα ασύλου είναι σύμφωνο με τους ελάχιστους κανόνες που απορρέουν από το δίκαιο της ΕΕ»..
 
Καμία Παράταση στις «Κλωβοστοιχίες» των Πτηνοτροφείων

Στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων υποστηρίζει πλήρη εφαρμογή της απαγόρευσης σε όλες τις χώρες της ΕΕ χωρίς αναβολές και εξαιρέσεις, ενώ ζητά επιπλέον μέτρα για ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πτηνών και στοιχειώδη εκπλήρωση των φυσικών τους αναγκών.
 
Επιβολή τελών για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων ορυκτών καυσίμων
 
Καταστροφή προστατευόμενου υγροτόπου Λιμνοπούλας Παραμυθιάς
 
Σύμβαση για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο Αθηνών
 
Ακατάλληλη στέγαση για οικογένειες Ρομ στη Ρουμανία
 
2. Άλλες παρεμβάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο
 
Τουρκία: οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις να γίνουν εργαλείο εκδημοκρατισμου

Υπερψηφίστηκε στις 9/3 με μεγάλη πλειοψηφία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Έκθεση Προόδου για την Τουρκία, που προσπαθεί να δώσει μια κατά βάση ισορροπημένη και αντικειμενική εικόνα.
 
Το Θέμα της Δημόσιας Περιουσίας στο Ευρωκοινοβούλιο

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Μ. Τρεμόπουλος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν κ. Ντερούζ ότι «το πραγματικό στοίχημα της ελληνικής οικονομίας είναι η καθολική ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας» και σημείωσε ότι η δημόσια περιουσία δεν είναι όλη ίδια. «Άλλο η ήδη εμπορική περιουσία, όπως κτίρια που δεν επιτελούν δημόσιες λειτουργίες και άλλο η βίαιη αλλαγή χρήσεων σε βάρος του περιβάλλοντος», τόνισε. Δείτε το σχετικό βίντεο.
 
Πυρηνικά και Ασφάλεια στην ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε τις βασικές γραμμές για τα προαιρετικά τεστ ετοιμότητας στους πυρηνικούς αντιδραστήρες στην Ευρώπη, ως απάντηση στην εξελισσόμενη πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία. Τα τεστ στους αντιδραστήρες να μην αποτελέσουν άλλοθι για καθυστέρηση της άμεσης δράσης, τόνισε ο Μ. Τρεμόπουλος.
 
Να ξεκινήσει τώρα η σταδιακή κατάργηση των πυρηνικών στην Ευρώπη

Η πυρηνική καταστροφή που εξελίσσεται στην Ιαπωνία και ο σχετικός διάλογος για τη συνολικότερη ασφάλεια της πυρηνικής ενέργειας, οδηγεί την Ευρώπη σε δεύτερες σκέψεις που θα έπρεπε να είχαν γίνει νωρίτερα. Οι Πράσινοι απαιτούν άμεσο σχεδιασμό για συντονισμένη σταδιακή κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας σε όλη την Ευρώπη, με τους πιο επικίνδυνους αντιδραστήρες να διακόπτουν τη λειτουργία τους χωρίς καθυστέρηση
 
Ο κόσμος στην κόψη του ξυραφιού (World on the Edge)

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος οικοδεσπότης στην πρώτη πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου βιβλίου του Λέστερ Μπράουν, στο ευρωκοινοβούλιο σε μια συζήτηση που πήρε νέες προεκτάσεις μετά τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού στην Ιαπωνία, και των καταστροφών στους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Fukushima. Δείτε το σχετικό βίντεο.
 
Εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί για ενημέρωση από τους Πράσινους στις Βρυξέλλες

Καλεσμένοι του ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου, οι εκλεγμένοι με τη στήριξη των Οικολόγων Πράσινων στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, βρεθηκαν στις Βρυξέλλες για μια ολοκληρωμένη ενημέρωση και την απόκτηση εμπειριών γύρω από την ανάπτυξη πράσινων τοπικών πολιτικών. Δείτε το σχετικό βίντεο.
 
Τρόφιμα από Κλωνοποιημένα Ζώα

Πλήγμα για τους καταναλωτές καθώς η πεισματική επιμονή των κυβερνήσεων οδηγεί σε κατάρρευση τους κανόνες για τα "Νέα Τρόφιμα". Οι Πράσινοι έχουν υποστηρίξει επίμονα να περιληφθεί στη νομοθεσία απαγόρευση για τα τρόφιμα από κλώνους και απογόνους τους, μια θέση που υιοθετήθηκε από διαπαραταξιακή πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 
Φόρος Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών: το Ευρωκοινοβούλιο Διατηρεί την Πίεση

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επανέλαβε την έκκληση για εισαγωγή Φόρου Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ως τμήμα μιας αναφοράς για τις καινοτόμες χρηματοδοτικές διαδικασίες που υιοθετήθηκε από τους ευρωβουλευτές. Οι Πράσινοι έχουν ζητήσει εδώ και πολύ καιρό την καθιέρωση ενός τέτοιου φόρου,και υποδέχτηκαν με ικανοποίηση το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
 
Δήλωση του Μιχ. Τρεμόπουλου για την Αναστολή Πλειστηριασμών

«Είναι άξιο απορίας γιατί αυτή η κυβέρνηση αρέσκεται σε αντιφατικές ενέργειες και σε μισές δουλειές. Ο Πρωθυπουργός γίνεται αυστηρός μόνο στις δηλώσεις του απέναντι στα κερδοφόρα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αλλά στην πράξη τα ενισχύει διαρκώς».
 
Να θέσουμε την οικονομία στην υπηρεσία των ανθρώπων και του πλανήτη.

Την κοινή θέση των Ευρωπαίων Πράσινων για το Μακροοικονομικό Πλαίσιο της Πράσινης Στροφής (Green New Deal) παρουσίασαν στα ελληνικά οι Οικολόγοι Πράσινοι. Η παρουσίαση επιλέχθηκε να συμπέσει με τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς το κείμενο περιέχει και σειρά ολοκληρωμένων προτάσεων για το πρόβλημα χρέους της ευρωζώνης και για μια βιώσιμη Ευρωπαϊκή Οικονομική Διακυβέρνηση.
 
«Η Διακύρηξη του Λουξεμβούργου». Η πράσινη αντιπρόταση για την Ευρωπαϊκή Οικονομική Πολιτική

Για μας τους Πράσινους το σημείο που βρίσκεται σήμερα η Ευρώπη είναι, για την πολιτική της ολοκλήρωση, μια στιγμή είτε συνολικής λύσης είτε συνολικής κατάρρευσης. Οφείλουμε να επιλύσουμε αυτή την κρίση συνδυάζοντας την επανατοποθέτηση των οικονομικών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα σε υγιείς βάσεις, με την επένδυση σε ένα Πράσινο New Deal που θα στην Ευρώπη να πρωτοπορήσει στην οικοδόμηση μιας βιώσιμης κοινωνίας του 21ου αιώνα.
 
3. Εκτός Ευρωβουλής: Περιοδείες – συναντήσεις - παρεμβάσεις
 
Κρίση στην Ευρωζώνη: η Πράσινη Πρόταση για την Ευρώπη, την Eλλάδα και τη Σύνοδο Κορυφής

Συνέντευξη Τύπου οργάνωσαν στις 21/3 οι Οικολόγοι Πράσινοι, με την παρουσία των Ευρωβουλευτών Σβεν Γκήγολντ και Μιχάλη Τρεμόπουλου ενόψει των αποφάσεων για την κρίση που αναμένονται από την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, αλλά και των εξελίξεων για τα πυρηνικά και τη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη.
 
Πυρηνική ενέργεια: Η Ιαπωνία να μας προβληματίσει όλους

Ο Μ. Τρεμόπουλος μαζί με τους Οικολόγους Πράσινους στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Οικολογική Κίνηση το απόγευμα της Παρασκευής 11 Μαρτίου μπροστά από το Προξενείο της Ιαπωνίας, θέλοντας να εκφράσουν συμπαράσταση στα θύματα του σεισμού και της ραδιενέργειας, αλλά και να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας. Tο ψήφισμα που δόθηκε στον πρόξενο, το κείμενο που διανεμήθηκε
 
Η συνέχιση των βομβαρδισμών στη Λιβύη υπερβαίνει την απόφαση του ΟΗΕ

Αντίθετοι με τη συνέχιση των βομβαρδισμών στη Λιβύη, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι Πράσινοι με ψήφισμά τους. Το ψήφισμα υιοθετήθηκε στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος (EGP) στη Βουδαπέστη, όπου συμμετείχε και ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος. Όλο το κείμενο του ψηφίσματος στα ελληνικά.
 
Μπορούν και πρέπει να κλείσουν τα σύνορα για τους παράνομους μετανάστες;

Στην αντίστοιχη σειρά δημόσιων αντιπαραθέσεων του ΕΛΙΑΜΕΠ συμμετείχε και ο Μ. Τρεμόπουλος, σε πυκνό και απαιτητικό ακροατήριο και με ταυτόχρονη μετάδοση στο internet.
 
Βιολογογική Γεωργία και Τοπικά Δίκτυα

Στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Βιολογικά προϊόντα, μικρή κλίμακα, οικολογικά δίκτυα» που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 4ης Διεθνούς Έκθεσης Βιολογικών Προϊόντων Biologica, ο Μ. Τρεμόπουλος τόνισε ότι η βιολογική γεωργία, η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, καθώς και η δικτύωση παραγωγών – καταναλωτών αποτελούν ουσιαστική διέξοδο. Δείτε τις εισηγήσεις των ομιλητών.
 
Μέχρι το Καλοκαίρι η Πρώτη Βιολογική Αγορά στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Κουράκη, είχε Μιχάλης Τρεμόπουλος. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ίδρυση και λειτουργία της πρώτης αγοράς βιολογικών προϊόντων στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
 
Πρόχειρη η απογραφή, εξωπραγματικός ο προϋπολογισμός

Η εισήγηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.
 
Θέλουμε ένα ποιοτικό «καλάθι προϊόντων περιφέρειας»

ΗΗ τοποθέτηση του Μ. Τρεμόπουλου στην Ειδική Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα: «Αγροτική Ανάπτυξη και Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».
 
Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Ο Μ. Τρεμόπουλος συμμετείχε με εισήγηση στο συνέδριο, που διοργανώθηκε στην Αθήνα από από τον Συνασπισμό, το Ινστιτούτο “Νίκος Πουλαντζάς”, το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και το Δίκτυο Transform, με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων, ακαδημαϊκών και πολιτικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Νέο τοπίο επιβαρύνσεων: Λύσεις υπάρχουν, τις έχουμε προτείνει

Στη χώρα μας φαγώθηκε ένα Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης για την άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων και εμφανίζουμε ειδικά στη Β. Ελλάδα θεαματικά ποσοστά ανισοτήτων...
 
Μήνυμα Συμπαράστασης σε Τουρκοκυπριακή Κινητοποίηση

Την άμεση απελευθέρωση και των συλληφθέντων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συνεργατών τους στην Αμμόχωστο, ζήτησε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.
 
Στην Κέρκυρα για πράσινες λύσεις σε επίπεδο περιφέρειας

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος επισκέφτηκε την Κέρκυρα προκειμένου να συμμετάσχει ως ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνικό Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα: «Περιφερειακή Ανάπτυξη, Επιχειρηματικότητα και Οικονομική Κρίση», που έγινε στο Εμπορικό Επιμελητήριο.
 
Συμπαράσταση στους μετανάστες απεργούς πείνας

Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων συμμετείχε στο Συλλαλητήριο Συμπαράστασης στους μετανάστες απεργούς πείνας που πραγματοποιήθηκε στις 3/3 στη Θεσσαλονίκη
 
Συνάντηση του Μ. Τρεμόπουλου με τον πρύτανη του ΑΠΘ κ. Γ. Μυλόπουλο

Συνάντηση με τον πρύτανη του ΑΠΘ κ. Γιάννη Μυλόπουλο είχε ο Ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος μετά από πρόσκληση που του απεύθυνε ο πρύτανης. Εκτός από τη μεταρρύθμιση στην Ανώτατη Εκπαίδευση, συζητήθηκαν και άλλα θέματα, όπως το πρασίνισμα του πανεπιστημίου, το θέμα της εξόρυξης και επεξεργασίας χρυσού κ.α.
 
4. Άρθρα – Συνεντεύξεις
 
Τί θα έλεγα στον Πρωθυπουργό της χώρας (Αν είχε καλέσει και τους Οικολόγους Πράσινους)

Ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό με τις προτάσεις διεξόδου των Οικολόγων Πράσινων, όπως θα είχαν κατατεθεί αν οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαν προσκληθεί στις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.
 
Οι Πράσινοι ήρθαμε για να μείνουμε

Συνέντευξη του Μ. Τρεμόπουλου στην εφημερίδα «Ο Παρατηρητής της Θράκης».
 
Συνέντευξη στην ΕΤ3 για την πυρηνική ενέργεια

Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» ο Μ. Τρεμόπουλος τοποθετήθηκε για το θέμα της ασφάλειας της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας με αφορμή το πυρηνικό ατύχημα που επακολούθησε το τσουνάμι στη Fukushima της Ιαπωνίας.
 
Συνέντευξη στην ΕΤ-3

Η επόμενη μέρα της καταστροφής στην εκπομπή «Λαβύρινθος». Συνέντευξη Μ. Τρεμόπουλου με αφορμή το ραδιενεργό ατύχημα μετά το Τσουνάμι στην Ιαπωνία.
 
Συνέντευξη στη NET

Ο Μ. Τρεμόπουλος για ένα μέλλον χωρίς πυρηνικά, στην εκπομπή «Συμβαίνει Τώρα» της ΝΕΤ με την Μαρία Σαράφογλου την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011.
 
Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης στον τηλεοπτικό σταθμό Start της Κέρκυρας


 
Συνέντευξη στο Corfu chanel


 
5. Προγραμματισμένα τις αμέσως επόμενες μέρες
 
Παρ 8/4 - Όχι πυρηνικό εργοστάσιο στην Π.Γ.Δ.Μ!

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος στα Σκόπια για συνέντευξη Τύπου με την πρόεδρο του DOM Liliana Popovska, και πανεπιστημιακούς -ειδικούς σε θέματα πυρηνικής ενέργειας.
 
Δευτ. 11/4 - Βαλκάνιοι Πράσινοι ενάντια στα πυρηνικά

Βαλκάνιοι Πράσινοι ενάντια στα πυρηνικά -Συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 11 Απριλίου, στις 12:00, στην ΕΣΗΜΕΘ - Θα μιλήσουν ο Μ. Τρεμόπουλος και Πράσινοι από την Τουρκία και τη Βουλγαρία.
 
Τετ. 13/4 - Το πρασίνισμα του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού 2011-2014

Μοιράζει η ΕΕ, τα χρήματα των πολιτών της εκεί που υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη; Δημόσια Ακρόαση στο ΕΚ στις Βρυξέλλες την Τετάρτη 13 Απριλίου (PHS 7C50, 14.00 - 18.00), με τη συμμετοχή ευρωπαϊκών περιβαλλοντικών και κοινωνικών οργανώσεων.
 
Παρ. 15/4 Γράφοντας για την Ευρώπη: θέματα και εργαλεία

Ο Μ. Τρεμόπουλος θα συμμετέχει σε σεμινάριο που διοργανώνει το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, στις Σέρρες με θέμα: "Γράφοντας για την Ευρώπη: θέματα και εργαλεία". Η ημερίδα απευθύνεται ιδιαίτερα στους δημοσιογράφους και εκπροσώπους του περιφερειακού και τοπικού Τύπου και των ΜΜΕ της Κεντρικής Μακεδονίας.
 
Read 1545 times