Print this page
Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017 00:00

Εθελοντές από διάφορες χώρες στο WELCOMMON για να βοηθήσουν στην φιλοξενία κι εκπαίδευση προσφύγων Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Φωτογραφία του Νικος Χρυσόγελος.

Στο #WELCOMMON έχουμε τη χαρά να "φιλοξενούμε" πολλούς εθελοντές από διάφορες χώρες που μας στηρίζουν με την δουλειά που κάνουμε σε θέματα φιλοξενίας, παροχής φροντίδας υγείας, μη τυπικής εκπαίδευσης, δημιουργικής απασχόλησης και κοινωνικής-επαγγελματικής ένταξης των προσφύγων. Μεταξύ άλλων εθελοντών αυτή την περίοδο έχουμε και τον Maged, (είναι αντιπρόεδρος του Egypt Foundation for Youth and Development (EFYD). O Maged, μας βοηθάει σε διάφορες δραστηριότητες, και μεταξύ άλλων κάνει μαθήματα ελληνικών σε γυναίκες πρόσφυγες από Σομαλία, Ερυθραία και άλλες αφρικανικές -κυρίως - χώρες που φιλοξενούμε στο χώρο μας. 
Ο Maged μιλάει αραβικά, αγγλικά και γαλλικά, ενώ μαθαίνει ο ίδιος ελληνικά στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου όπου ζει, 
Έχει έρθει ως εθελοντής μέσω ενός προγράμματος του Anna Lindh Foundation, του Ιδρύματος για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών (o Άνεμος Ανανέωσης είναι μέλος του Δικτύου φορέων που συμμετέχουν στο ALF). Είναι σημαντικό για τον διάλογο μεταξύ των πολιτισμών ότι φιλοξενούμε όχι μόνο πολλούς πρόσφυγες από διαφορετικές χώρες αλλά και επίσης εθελοντές από διαφορετικές χώρες. 

Ο Maged βοήθησε το καλοκαίρι στα μαθήματα ελληνικών σε γυναίκες, μαθήματα που προσφέρουμε όλο το χρόνο, με τη βοήθεια εθελοντριών, όπως η Ξένια. 
Καθημερινά, προσφέρουμε, επίσης, με τη βοήθεια πολλών εθελοντών/εθελοντριών μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε παιδιά που ακολουθούν ή θα ακολουθήσουν το ελληνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Από την αρχή λειτουργίας του WELCOMMON πάνω από 150 εθελοντές βοηθάνε τη λειτουργία του για 2 εβδομάδες το ελάχιστο μέχρι 6 μήνες. Προέρχονται από ευρωπαϊκές χώρες, από τις ΗΠΑ αλλά και την Παλαιστίνη και τη  Αίγυπτο. 

 

Read 1969 times