Print this page
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016 00:00

2o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙO: «Η ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα και η συμβολή της πράσινης κοινωνικής καινοτομίας στην αντιμετώπιση της» Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

POLICY PAPER 2nd WORKSHOP 29.06.2016 2

2Ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙO ΜΕ ΘΕΜΑ:

«Η ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα και η συμβολή της πράσινης κοινωνικής καινοτομίας στην αντιμετώπιση της»

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες  η ενεργειακή φτώχεια αποτελεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα με πολλαπλές επιπτώσεις τόσο στην υγεία όσο και στην γενικότερη ένδεια και πλήττει περισσότερους από 100.000.000 Ευρωπαίους πολίτες. Tο 10% των πολιτών της ΕΕ είχε καθυστερήσεις στην πληρωμή των λογαριασμών κοινής ωφελείας το 2015 (37% στα κράτη μέλη που πλήττονται περισσότερο). Tο 12% των πολιτών της ΕΕ δεν ήταν σε θέση να έχουν επαρκή θέρμανση στα σπίτια τους το 2014 (60% στα κράτη μέλη που πλήττονται περισσότερο), ενώ το 16% του πληθυσμού της ΕΕ κατοικούσε το 2014, σύμφωνα με τις στατιστικές SILC, σε σπίτια με στέγες που έσταζαν και είχαν υγρούς τοίχους (33% στα κράτη μέλη που πλήττονται περισσότερο).

Το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας, η ΚοινΣΕπ «Άνεμος Ανανέωσης» και το Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της οικολογίας, της κτιριακής εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και της βιώσιμης ανάπτυξης, επεξεργάζονται ένα σχέδιο προτάσεων και πολιτικής με θέμα: «Ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα και η συμβολή της πράσινης κοινωνικής καινοτομίας στην αντιμετώπιση της». Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, διοργανώσαμε τον Απρίλιο στην Αθήνα το 1ο εργαστήριο, που είχε ως βασικό στόχο την ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών στα θέματα αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας. Περισσότερα εδώ.

Τώρα διοργανώνεται το 2ο εργαστήριο που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, στην αίθουσα Αλκυώνη του ξενοδοχείου ElectraPalaceHotel(Ν. Νικοδήμου 19-20, Αθήνα) από τις 14:00 – 20:30.

Το πρώτο μέρος του εργαστηρίου θα έχει την μορφή στρογγυλής τράπεζας και θα εστιάσει σε χρηματοοικονομικά εργαλεία για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας μέσα από την κοινωνική και πράσινη καινοτομία. Έχουμε προσκαλέσει ένα σύνολο εκπροσώπων ελληνικών και γενικότερα ευρωπαϊκών φορέων που αντιπροσωπεύουν ενδιαφέροντα παραδείγματα, σχήματα ή εργαλεία για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας.  

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ανοιχτή εκδήλωση, όπου με αφορμή την παρουσίαση του προσχεδίου του Policyreport πάνω στο οποίο δουλεύουμε και τις προτάσεις που περιέχονται σε αυτό, η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από την συμβολή της πράσινης και κοινωνικής καινοτομίας στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο μέχρι τις 21 Ιουνίου στα εμαιλ:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Read 1933 times