Print this page
Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010 03:41

Διακομματική για την παιδεία: Όχι business as usual

Written by
Rate this item
(0 votes)

Σήμερα Τετάτη 22/12 ψηφίζεται στην Βουλή ο κρατικός προϋπολογισμός του 2011. Ένας πολύ σκληρός προϋπολογισμός, κοινωνικά άδικος και δυσβάστακτος, ο χειρότερος των τελευταίων χρόνων, με μέτρα και περικοπές ακόμα πέρα από αυτές που προέβλεπε το Μνημόνιο!!!!.

Σήμερα επίσης είναι προγραμματισμένη, στο κτίριο της Βουλής, και η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για την Παιδεία. Στο ίδιο κτίριο, την ίδια ώρα, θα συζητείται και η περικοπή των δαπανών για την Παιδεία κατά 20%.

Με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας, ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος που εκπροσωπεί τους Οικολόγους Πράσινους στη Διακομματική για την Παιδεία, ζητά

αναβολή της αυριανής συνεδρίασης.

Την ώρα που οι πολίτες θα δηλώνουν την αντίθεση τους σε όσα υπερβαίνουν την οποιαδήποτε ανοχή και αντοχή τους, θα ήταν το λιγότερο άστοχο να εκτυλίσσεται ως "business as usual" η προγραμματισμένη διακομματική συζήτηση για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι που συμμετέχουν στην αυριανή κινητοποίηση, ζητούν από την Υπουργό Παιδείας να τη σεβαστεί κι αυτή, αναβάλλοντας τουλάχιστον την συζήτηση της διακομματικής επιτροπής για την Παιδεία και ορίζοντας νέα ημερομηνία για τη συνεδρίασή της.

Διαβάστε και "κατεβάστε" σε ψηφιακή μορφή την τοποθέτηση του Μ. Τρεμόπουλου

Read 1374 times Last modified on Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2011 23:19