Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016 00:00

H διάsosη, ταινία από τους μαθητές 9ου Δημ Σχολείου Αγ. Δημητρίου για Ρέμα Πικροδάφνης Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

8351299 orig

"Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, 
ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα"
                                       Ν. Καζαντζάκης

Η διάsosη, μια ταινία μικρού μήκους από τους μαθητές του 9ου Δημ Σχολείου Αγίου Δημητρίου για το Ρέμα Πικροδάφνης

 

Η διάsosη είναι μια ταινία μικρού μήκους/ ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε από τους μαθητές του Στ1 του 9ου Δημοτ. Σχολείου Αγίου Δημητρίου Αττικής και αφορά το Ρέμα της Πικροδάφνης https://www.youtube.com/watch?v=z4svIVEw7v8

Υπόθεση: Μια ομάδα μαθητών δημοτικού μαζί με τη δασκάλα τους πηγαίνουν να γνωρίσουν τις ομορφιές του ρέματος της Πικροδάφνης και να το καθαρίσουν.

Ανάμεσα στα παιδιά υπάρχει και κάποιο που έχει μάθει να «αφουγκράζεται» την ομορφιά της φύσης διαφορετικά από τα υπόλοιπα και να λαμβάνει μηνύματα που οι άλλοι δεν μπορούν να αντιληφθούν. Παράλληλα με τον καθαρισμό του ρέματος μια άλλη ιστορία εξελίσσεται. Ένα άγνωστο «έμβιο ον» έχει παγιδευτεί κατά λάθος σε έναν θάμνο στο ρέμα.

Θα κατορθώσει να ξεφύγει και ποιοι θα το βοηθήσουν σε αυτή την τελευταία του προσπάθεια επιβίωσης; Μήπως η πιθανή διάσωση του «αγνώστου» να συμβολίζει και τη διάσωση του ρέματος;

Επιμέλεια ταινίας: Χριστίνα Δελατόλα - Νίκος Καμήλος
Παραγωγή: 9ο Δημ. Σχ. Αγ. Δημητρίου Αττικής
Σενάριο: Μαθητές του Στ1
Πρωταγωνιστές: Μαθητές του Στ1
Κάμερα: Νίκος Χατζόπουλος
Μοντάζ: Νίκος Αράπογλου
Ηχογράφηση: Γιώργος Φλαμουρίδης (GFS-PRO Recording Studio – Productions)
Σχεδιασμός αφίσας/εξωφύλλου: Γιάννης Αγγέλου
Εκτύπωση: Σφραγιδομανία (facebook.com/sfragidomania)
Κυκλοφορία: 2016
Υπεύθυνη Προγράμματος: Χριστίνα Δελατόλα

Συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί: Κατερίνα Αλέξη, Νίκος Καμήλος, Κατερίνα Σακελλαρίου

Η ταινία θα διαγωνιστεί στο 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Ένας πλανήτης... μια ευκαιρία» που συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση) και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα - Μορφωτικό Γραφείο -Σπίτι της Κύπρου.

Απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ'- Ε'- Στ' δημοτικού), Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών και υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

διαsosη

Eine Gruppe von Grundschülern geht zusammen mit ihrer Lehrerin die Schönheiten des Baches von Pikrodafni entdecken und ihn reinigen.Unter den Kindern gibt es eins, das gelernt hat die Schönheit der Natur anders als die anderen wahrzunehmen und „Mitteilungen“ zu empfangen, die die anderen nicht spüren können.

Parallel zur Reinigung des Baches entwickelt sich eine andere Geschichte: Ein unbekanntes Lebewesen hat sich „versehentlich“ in einem Busch am Bach gefangen. Schafft es zu entkommen und wer hilft ihm bei seinem letzten Versuch zu überleben? Symbolisiert vielleicht die mögliche Rettung des „Unbekannten“ die Rettung des Baches? (μετάφρ. Καίτη Σακελλαρίου).

 

Η πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου

http://9dim-ag-dimitr.weebly.com/

καθώς και το κανάλι του

https://www.youtube.com/channel/UCnc_dqVNCdxbmnnfRC5ClrA

 

Read 2263 times