Print this page
Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2010 14:54

Χαιρετισμός Τρεμόπουλου στην Παρουσίαση του Περιφερειακού σχήματος "Αττική Οικολογική Απάντηση"

Written by
Rate this item
(0 votes)

Χαιρετισμός του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχ. Τρεμόπουλου στη σημερινή παρουσίαση του σχήματος "Αττική Οικολογική Απάντηση" που συμμετέχει στις εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής.

 

Στην Ιδρυτική Διακήρυξη των Οικολόγων Πράσινων τονίζεται ότι «η δική μας οικολογική πρόταση είναι αυτοδιοικητική». Στην αντίληψη αυτή έχουμε επενδύσει διαχρονικά, όχι μόνο με τη δική μου προσωπική διαδρομή στην αυτοδιοίκηση, αλλά και με τη γόνιμη σύνδεσή μας με πλήθος αυτόνομες και δημιουργικές τοπικές προσπάθειες.

Είναι, λοιπόν, πραγματικά σημαντικό το ότι σε αυτές τις εκλογές το σύνολο σχεδόν των αναγνωρίσιμων στελεχών του οικολογικού χώρου επέλεξε να στρατευθεί σε δημοτικά και περιφερειακά σχήματα που δίνουν τη μάχη για την προώθηση των οικολογικών πράσινων ιδεών.

Ιδιαίτερη θέση στα σχήματα αυτά, κατέχει η πρώτη πράσινη προσπάθεια στην Αττική. Η «ΑΤΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ» και ο Κώστας Διάκος, ως υποψήφιος περιφερειάρχης, εκφράζουν τη ζωτική ανάγκη να συνδέσουμε το δραματικό οικολογικό έλλειμμα της πρωτεύουσας και τα ζητήματα της ποιότητας ζωής με την επείγουσα ανάγκη για βιώσιμες τοπικές απαντήσεις στην κρίση και στις τυφλές περικοπές. Στο πρόσωπο του Κώστα Διάκου τιμώ ένα πραγματικά ενεργό πολίτη που δεν περιορίζεται στην ιδιότητα του ιδρυτικού στελέχους των Οικολόγων Πράσινων αλλά επί δεκαετίες συμμετέχει ακούραστα σε αμέτρητες κοινωνικές πρωτοβουλίες για το περιβάλλον, τα δικαιώματα  και την ποιότητα ζωής.

Η υποχρέωσή μου να είμαι σήμερα στο Στρασβούργο για την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δε μου επιτρέπει δυστυχώς να είμαι παρών, όπως θα ήθελα. Εκτιμώ, όμως, με χαρά ότι το περιφερειακό σχήμα, που παρουσιάζεται σήμερα, είναι ο φυσικός συνεχιστής των πρωτοβουλιών που έχουμε πάρει στο ευρωκοινοβούλιο και για θέματα της Αττικής, όπως οι καταστροφικές πυρκαγιές του 2009, ο αρχαιολογικός χώρος της Αγροτέρας Αρτέμιδος στο Μετς, οι κλειστοί σταθμοί του Προαστιακού, οι παράνομες επεκτάσεις του Καζίνο στην Πάρνηθα και άλλα.

Στέλνω, λοιπόν, από το Στρασβούργο τους θερμότερους χαιρετισμούς και τις ευχές μου για μια δυναμική παρουσία της «ΑΤΤΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ» τόσο στις περιφερειακές εκλογές όσο και, μετά από αυτές, στις μάχες που θα κληθεί να δώσει στο περιφερειακό συμβούλιο.

Μιχάλης Τρεμόπουλος

 

 

Read 1186 times Last modified on Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2010 15:03