Print this page
Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2009 17:47

Ο Μ. Τρεμόπουλος για τον Επίτροπο Στ. Δήμα και τη Μαργαρίτα Καραβασίλη

Written by
Rate this item
(0 votes)

 

Τρεμόπουλος: Να ανανεωθεί η θητεία Δήμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή 
 

Απαντώντας  σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος δήλωσε:

Α. Για τον επίτροπο που θα προτείνει  η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή: 
Ο επίτροπος  περιβάλλοντος κύριος Σταύρος Δήμας απέδειξε ότι μπορεί να ξεπεράσει και τον πολιτικό του χώρο και τις αγκυλώσεις και τις εξαρτήσεις του.
Σήμερα είναι  ένας ευρωπαίος πολιτικός που  αξίζει της υποστήριξης μας για την ανανέωση της θητείας του ακριβώς επειδή ανταποκρίνεται στη δραματική ανάγκη για φιλοπεριβαλλοντικές πολιτικές.
Καλούμε την  ελληνική κυβέρνηση να τον υποστηρίξει  για μία νέα θητεία στη θέση του επιτροπή κλιματικών αλλαγών  και ενέργειας, η δημιουργία της  οποίας εξετάζεται.
Αυτή είναι  πρόταση της ομάδας των πράσινων ευρωβουλευτών, στους οποίους έθεσα το θέμα. Η κοινοβουλευτική μας ομάδα υποστηρίζει την ανανέωση της θητείας του κ.Δήμα με τον οποίο ανέπτυξε σχέσεις καλής συνεργασίας κατά τη θητεία του την τελευταία πενταετία.
 
Β.Για  την επιλογή της κυρίας Μαργαρίτας Καραβασίλη ως Ειδικής Γραμματέως Επιθεωρητών Περιβάλλοντος 
Η επιλογή  της Μαργαρίτας Καραβασίλη αποτελεί αποκατάσταση ηθικής και πολιτικής τάξης.
Γνωρίζουμε  -και το υπενθυμίσαμε έγκαιρα στην κυβέρνηση- ότι η κυρία Καραβασίλη έχει την πίστη και τις αρχές που απαιτούνται για να συνεισφέρει ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Το έχει αποδείξει κατά τη θητεία της ως γενική επιθεωρήτρια περιβάλλοντος, θέση από την οποία εξεδιώχθη το 2005. Έχει αποδείξει ότι για τις αρχές της είναι έτοιμη να συγκρουστεί με την πολιτική εξουσία.
Θα είμαστε  δίπλα της.

 

Read 1280 times Last modified on Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2009 17:54