19 Μαρτίου 2012

Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και Ρεμπέκκα Χάρμς στην Αθήνα στις 27 Μαρτίου: Στηρίζοντας τους Οικολόγους Πράσινους, και τη στροφή της οικονομίας προς τη βιωσιμότητα και την κοινωνική συνοχή

 

Την Αθήνα επισκέπτονται ως προσκεκλημένοι του Νίκου Χρυσόγελου οι συμπρόεδροι των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και Ρεμπέκκα Χάρμς, την Τρίτη 27 Μαρτίου, για να διερευνήσουν σε συνεργασία με επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς τρόπους για την αναζωογόνηση της Ελληνικής οικονομίας και την στροφή της προς την βιωσιμότητα και την κοινωνική συνοχή καθώς και για να στηρίξουν τους Οικολόγους Πράσινους στον κρίσιμο επερχόμενο εκλογικό αγώνα. Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι έχουν επανειλημμένα ασκήσει κριτική στα μονόπλευρα μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας που πλήττουν την πραγματική οικονομία και την κοινωνική συνοχή.

 

Το απόγευμα της Τρίτης 27 Μαρτίου, ώρα 19.00, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς), ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και η Ρεμπέκκα Χάρμς θα συμμετάσχουν σε ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα "Κρίση στην ευρωζώνη και την Ελλάδα: διέξοδος από την κρίση", που οργανώνει ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος.

 

Το μεσημέρι της Τρίτης 27 Μαρτίου, ώρα 16.00 -18.15, στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Αμαλίας 8), οι δυο συμπρόεδροι των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και Ρεμπέκκα Χάρμς  από κοινού με τον Νίκο Χρυσόγελο διοργανώνουν  συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, με στόχο τη διαμόρφωση ενός σχεδίου για την οικονομία, την απασχόληση, τη βιωσιμότητα και την κοινωνική συνοχή. Στο στρογγυλό αυτό τραπέζι διαλόγου, προσκλήθηκαν συγκεκριμένοι φορείς που μέσα από ένα δομημένο διάλογο μπορούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός τέτοιου σχεδίου,  το οποίο θα επιδιωχθεί από τους Πράσινους να υποστηριχθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Κομισιόν και το Συμβούλιο Υπουργών. Η συζήτηση είναι ένα πρώτο βήμα σε μια συστηματική προσπάθεια που αναλαμβάνουν οι Πράσινοι στο Ευρωκοινοβούλιο, για να στηριχθεί η ελληνική κοινωνία και οικονομία με στόχο την έξοδό της από την πολύπλευρη κρίση.

 

Το πρωί της ίδιας μέρας, στις 10.30-11.30, στα αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Αμαλίας 8), οι δύο συμπρόεδροι των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Νίκος Χρυσόγελος, και οι συνεπικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη και Γιάννης Παρασκευόπουλος θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.