07 Μαϊος 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ: 24 Απριλίου - 7 Μαϊου 2013

Το Ενημερωτικό Δελτίο, φίλες και φίλοι, προσφέρει μια συνοπτική ματιά σε όποιον και όποια ενδιαφέρεται να μάθει για όσα σημαντικά γίνονται στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και για το τι έκαναν εκεί οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος το διάστημα που πέρασε. Οι συνδέσεις σας παραπέμπουν σε αναλυτικότερα κείμενα και δελτία Τύπου, όπου μπορείτε να βρείτε σημαντικές πληροφορίες για θέματα που σας ενδιαφέρουν.
Περιεχόμενα:
 
 
Ενίσχυση καινοτομίας κι επανεξέταση προγράμματος προσαρμογής αντί για λιτότητα και μείωση μισθών
Στροφή από την πολιτική λιτότητας, μείωσης μισθών και εσωτερικής υποτίμησης προς την καινοτομία, την αποτελεσματική χρήση ενέργειας και φυσικών πόρων για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και παράλληλα επανεξέταση και προσαρμογή των πολιτικών που προωθούνται στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής ζητάει με ερώτησή του προς την Κομισιόν ο Νίκος Χρυσόγελος.
 
Κοινωνικός έλεγχος, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα στη χρήση των κονδυλίων του «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»
Απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Χρυσόγελου σχετικά με καταγγελίες τοπικών φορέων ότι έργα αναδάσωσης που εκτελούνται γίνονται σε περιοχή που δεν έχει καεί και με βάση σχέδια και φωτογραφίες που δεν είναι από την περιοχή εκείνη, η Κομισιόν μέσω του Επιτρόπου Cioloş δηλώνει ότι δεν έχει πληροφορίες για τα συγκεκριμένα έργα αναδάσωσης και θα ζητήσει σχετικές πληροφορίες από το κράτος μέλος και, εάν χρειασθεί, θα λάβει κατάλληλα μέτρα. Επίσης, αναφέρει ότι αν και η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων και των επιδόσεων των μέτρων αναδάσωσης εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του εκάστοτε κράτους μέλους, ένα κοινό σύστημα παρακολούθησης και αξιολόγησης καθιστά δυνατή την παρακολούθηση και τη μέτρηση των επιδόσεων των παρεμβάσεων πολιτικής που χρηματοδοτούνται από το ΕΓΤΑΑ (μεταξύ των οποίων και τα μέτρα αναδάσωσης).
 
 
Η Επιτροπή Απασχόλησης του Ευρωκοινοβουλίου λέει ναι σε νέο πρόγραμμα για την απασχόληση των νέων
«Η έκρηξη της ανεργίας δεν θα αντιμετωπιστεί με παλιές, αποτυχημένες συνταγές. Χρειάζεται διάλογος με τους νέους, νέες προσεγγίσεις, αξιοποίηση καλών πρακτικών κι εμπειριών, καινοτόμα εργαλεία και επαρκής αλλά στοχευμένη χρηματοδότηση εκείνων των πρωτοβουλιών που οδηγούν στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο με αφορμή την υπερψήφιση από την Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της πρότασης για ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης για τη νεολαία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου: την «Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων». Οι Πράσινοι χαιρέτισαν την ψηφοφορία της 23/04/2013, ως αποτέλεσμα της οποίας θα διατεθούν 6 δισ. ευρώ για να χρηματοδοτηθεί η υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Εγγύησης για τη Νεολαία την περίοδο 2014-2020.
 
Ο Νίκος Χρυσόγελος με την αντιπροσωπεία του Ευρωκοινοβουλίου στο Μαυροβούνιο
Στην αντιπροσωπεία του Ευρωκοινοβουλίου που επισκέφθηκε το Μαυροβούνιο στις 28-30 Απριλίου και είχε συνομιλίες τόσο με κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά στελέχη όσο και με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και την ενταξιακή της πορεία, συμμετείχε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, μέλος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Σταθερότητας και Συνεργασίας ΕΕ και Μαυροβουνίου.
 
Στο τέλος νίκησαν οι μέλισσες!
Υπερψηφίστηκε την Δευτέρα 29 Απριλίου η πρόταση της Κομισιόν να απαγορευτούν από το Δεκέμβριο του 2013 και για 2 χρόνια, τα 3 πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα νεονικοτινοειδή εντομοκτόνα, clothianidin, thiamethoxam και imidacloprid σε 4 καλλιέργειες και συγκεκριμένα στον ηλίανθο, την ελαιοκράμβη, το καλαμπόκι και το βαμβάκι. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για τις μέλισσες, τη μελισσοκομία, τη γεωργία αλλά και τη διατροφική επάρκεια της ΕΕ καθώς αυτή επηρεάζεται αρνητικά από τους κινδύνους για τις μέλισσες και τους επικονιαστές. Η Ελλάδα απείχε κατά την ψηφοφορία, αλλά τουλάχιστον δεν καταψήφισε την πρόταση όπως είχε γίνει πριν από λίγο καιρό.
 
Παρέμβαση για να μην ψηφίσει ενάντια στα συμφέροντα γεωργών και περιβάλλοντος το Υπουργείο Γεωργίας
Έκκληση είχε απευθύνει ο Ν. Χρυσόγελος προς τον Υπ. Γεωργίας για να αλλάξει στάση και να υποστηρίξει την πρόταση της Κομισιόν για διετή αναστολή της χρήσης τριών νεονικοτινοειδών σκευασμάτων που έχουν αποδειχθεί τοξικά για τις μέλισσες. Η πρόταση της Κομισιόν είχε απορριφθεί στις 15 Μαρτίου, κατά την ψηφοφορία που έγινε στην Μόνιμη Επιτροπή Τροφικής Αλυσίδας και Υγείας Ζώων. Η Ελλάδα κι άλλες χώρες είχαν καταψηφίσει την πρόταση κι έτσι δεν είχε συγκεντρωθεί η αναγκαία πλειοψηφία, παρά το γεγονός ότι στις 16-1-2013 η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) δημοσίευσε έκθεση σχετικά με τους κινδύνους για τις μέλισσες και τους άγριους επικονιαστές που απορρέουν από τη χρήση των πιο ευρέως χρησιμοποιημένων νεονικοτινοειδών εντομοκτόνων. Όμως ό,τι αποτελεί κίνδυνο για τις μέλισσες και τους επικονιαστές αποτελεί και κίνδυνο για την οικολογική υγεία και διατροφική επάρκεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Κρίσιμη ψηφοφορία στις 6 Μαΐου σχετικά με την αναθεώρηση της Νομοθεσίας για την εμπορία σπόρων
Ανοικτή επιστολή προς την Ελληνίδα Επίτροπο κ. Μαρία Δαμανάκη απηύθυνε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, σχετικά με την πρόταση της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας & Καταναλωτών (DG SANCO) για τη νομοθεσία εμπορίας φυτογενετικού υλικού, η οποία θα τεθεί σε ψηφοφορία στην επικείμενη Συνάντηση των Επιτρόπων στις 6 Μαΐου. Στην επιστολή του ο Νίκος Χρυσόγελος ζητά από την Ελληνίδα επίτροπο να καταψηφίσει την πρόταση. H επιστολή βασίζεται στην αξιολόγηση του ανεπίσημου προσχέδιου πρότασης που δημοσιοποιήθηκε πριν μερικούς μήνες, σύμφωνα με την οποία εκτιμάται ότι θα επιβληθούν αυξημένοι μη δικαιολογημένοι περιορισμοί και μη εφαρμόσιμες υποχρεώσεις για τους παραδοσιακούς και σύγχρονους σπόρους που παράγει και χρησιμοποιεί ο απλός γεωργός, περιορίζοντας την εμπορική τους κυκλοφορία
 
 
Στη Μαδρίτη για αλληλεγγύη προς την ισπανική κοινωνία
Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα πραγματοποιεί το εαρινό του Συμβούλιο στις 10 - 12 Μαΐου 2013, στη Μαδρίτη, όπου θα δωθεί η ευκαιρία να συζητηθεί πού βρίσκεται σήμερα η Ευρώπη και πώς μπορούμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε συνθήκες γιαι μια ευρωπαϊκή κοινωνία που θα είναι πιό δίκαιη. Επίσης θα συζητηθεί η κοινή προεκλογική εκστρατεία των Ευρωπαίων Πράσινων για τις Ευρωεκλογές του 2014. Η συνεδρίαση στην Μαδρίτη είναι μια έμπρακτη υποστήριξη προς την ισπανική κοινωνία και έρχεται σε συνέχεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στην Αθήνα το φθινόπωρο 2012, για αλληλεγγύη προς την ελληνική κοινωνία. Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν και πολλοί ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Χρυσόγελος.
 
 
«Φιλανθρωπία» σε ρατσιστική βάση είναι ποινικό αδίκημα. Γροθιά ακόμα και αν προέρχεται από βουλευτή αποτελεί, επίσης, ποινικό αδίκημα
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουν την επίθεση του βουλευτή Γερμενή της Χρυσής Αυγής στον Δήμαρχο Αθηναίων, Γ. Καμίνη. Δικαίως ο Δήμαρχος Αθηναίων απέτρεψε την προσπάθεια διανομής τροφίμων σε ρατσιστική βάση γιατί αποτελεί ποινικό αδίκημα. Θυμίζουμε ότι η ρατσιστική ρητορική, σύμφωνα και με απάντηση που έδωσε σε ερώτηση 22 ευρωβουλευτών, μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Χρυσόγελος, η Ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων είναι ποινικό αδίκημα. Σύμφωνα με την απόφαση-πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου για την Καταπολέμηση του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας, όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ υποχρεούνται να διώκουν ποινικά την εκ προθέσεως δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους που στρέφεται κατά ομάδας προσώπων ή μέλους ομάδας που προσδιορίζονται βάσει της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, των γενεαλογικών καταβολών ή της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής τους, συμπεριλαμβανομένης της υποκίνησης μέσω της διάδοσης πληροφοριών ή διανομής προπαγανδιστικών φυλλαδίων, εικόνων ή άλλου υλικού.
 
Στρογγυλό τραπέζι: μια βιώσιμη στρατηγική για τη βιομηχανία
Στρογγυλό τραπέζι για τη βιομηχανική πολιτική την εποχή της κρίσης, για πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να αναληφθούν από τους κοινωνικούς εταίρους καθώς και για στρατηγικές κατευθύνσεις στην βιομηχανική δραστηριότητα που θα μπορούσαν να ιεραρχηθούν ως προτεραιότητες στην νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, ώστε να συμβάλλουν στην αναζωογόνηση της οικονομίας σε μια βιώσιμη κατεύθυνση και στη δημιουργία θέσεων εργασίας διοργάνωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Σάββατο 27 Απριλίου με συμμετοχή σημαντικών κοινωνικών εταίρων.
 
Στο πλευρό των νέων για αποτελεσματικές πολιτικές για τη νεολαία
Πολλές και δυναμικές οι φωνές των νέων, κι ο λόγος τους αληθινός και ώριμος στην ημερίδα για «πολιτικές για τη νεολαία την εποχή της κρίσης» πουδιοργάνωσαν από κοινού ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο και το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, την Παρασκευή 26 Απριλίου,στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους και τις παρεμβάσεις τους, μεταξύ άλλων, ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, και ο Παναγιώτης Ήφαιστος, Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
 
Προσομοίωση της λειτουργίας του Ευρωκοινοβουλίου
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, στην τελετή έναρξης της 4ης Προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα EuroPaS 2013 (Γαλλικό Ινστιτούτο, Αθήνα). Η εν λόγω προσομοίωση διοργανώθηκε στις 26-29 Απριλίου 2013 στο Πανεπιστήμιο Πειραιά από το ΙΕΚΕΘ - Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων (ο Νίκος Χρυσόγελος ήταν μεταξύ των υποστηρικτών της πρωτοβουλίας) και πραγματοποιείται σε φοιτητικό επίπεδο, κατά κύριο λόγο, με συμμετέχοντες/ουσες προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου, ο ρόλος των οποίων αφορά στην προσομοίωση της πολιτικής θέσης ενός/μιας Ευρωβουλευτή για τις ημέρες που διαρκεί το συνέδριο σε θέματα που απασχολούν την συγκεκριμένη συνεδρίαση του “Ευρωκοινοβουλίου”...
 
Προβολή του ντοκιμαντέρ “ΟΔΥΝΗ : Μικρές ιστορίες ανεργίας”
Μια επίκαιρη αν και γυρισμένη το 2008 ταινία προβλήθηκε στις 27/4 στο Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο: το ντοκιμαντέρ “ΟΔΥΝΗ : Μικρές ιστορίες ανεργίας”, του Γιώργου Ζέρβα, με την παρουσία του σκηνοθέτη και του Νίκου Χρυσόγελου, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση. Το ντοκιμαντέρ είναι ένα στοχαστικό "πορτρέτο" της οδύνης των ανέργων στην Ελλάδα το 2008 αν και εκφράζει απόλυτα και το σήμερα. Πώς νιώθουν; Τι σκέφτονται για το μέλλον; Για το παρελθόν; Για τους άλλους που εργάζονται; Ποιά είναι η σχέση τους με την οικογένειά τους; Με τους φίλους τους; Με τον κόσμο γύρω τους; Υπάρχει κάτι που τους παρηγορεί και τους κάνει να ελπίζουν;
 
Εργαστήριο του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS πάνω στην υλοποίηση περιβαλλοντικών παιχνιδιών
Εργαστήριο με στόχο την εκπαίδευση των συμμετεχόντων πάνω στην υλοποίηση περιβαλλοντικών παιχνιδιών διοργανώθηκε στις 20/4 στο Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS με την υποστήριξη του Νίκου Χρυσόγελου, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο. Παράλληλα λειτουργούσε η Έκθεση Φωτογραφίας «Μεσόγειος, το κοινό μας σπίτι».
 
Οι κατασταλτικές πολιτικές κατά των ναρκωτικών έχουν αποτύχει. Ας δώσουμε έμφαση στη μείωση της βλάβης
Ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων υποστηρίζει την υλοποίηση του 9ου Αντιαπαγορευτικού φεστιβάλ για τη μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις (8-11 Μαΐου 2013). Στα πλαίσια του 9ου Αντιαπαγορευτικού Φεστιβάλ για τη μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις (8-11 Μαΐου 2013) θα πραγματοποιηθούν τρεις διεθνείς ενημερωτικές εκδηλώσεις στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και στο Αμφιθέατρο του 984 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.
 
Απάντηση στα απειλητικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα της ΧΑ σχετικά με το Αντι-απαγορευτικό Φεστιβάλ
Σε απάντηση των απειλητικών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, καθώς και την επερώτηση που απεύθυνε βουλευτής του εν λόγω κόμματος στους υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που βρίθει συκοφαντιών ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, Νίκος Χρυσόγελος δήλωσε: «Το Αντι-απαγορευτικό φεστιβάλ είναι ένα πολιτικό- πολιτιστικό φεστιβάλ για τη μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις, που πραγματοποιείται για τη διεκδίκηση πιο δίκαιων και αποτελεσματικών πολιτικών για τα ναρκωτικά. Σε καμιά περίπτωση δε διαφημίζει τη χρήση ουσιών, ποτέ δεν έχει αναφερθεί σε αποποινικοποίηση της εμπορίας “ναρκωτικών” παρά μόνο στην αποποινικοποίηση της χρήσης για την απεξάρτηση των χρηστών από το παράνομο εμπόριοκαι την προστασία της δημόσιας υγείας.”
 
 
Αλλάζουμε την πολιτική, αλλάζουμε κι εμείς
Δήλωση του Νίκου Χρυσόγελου για την επανεκκίνηση των Οικολόγων Πράσινων...
 
Μεγάλη ανταπόκριση συναντάει η πρόσκληση για ανοικτό πράσινο κόμμα
Η πρόσκληση των Οικολόγων Πράσινων προς ενεργούς πολίτες να συμμετάσχουν για να συνδιαμορφώσουμε ένα ανοικτό πράσινο κόμμα συναντάει μεγάλη ανταπόκριση, ιδιαίτερα από νέους ανθρώπους. Εν όψει του συνεδρίου επανεκκίνησης που θα πραγματοποιηθεί 6 και 7 Ιουλίου προσκαλούμε περισσότερους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση ενός πράσινου κόμματος που θα συνεισφέρει σε βαθιές πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές, σε λύσεις για διέξοδο από την κρίση...
 
Ανοιχτό κόμμα, Επανεκκίνηση παντού! Πρωτομαγιάτικη συνέντευξη Τύπου από τους Οικολόγους Πράσινους
Την αυτόνομη ανασυγκρότηση του πράσινου πολιτικού πόλου και τη διάθεσή τους να οικοδομήσουν ένα ανοιχτό κόμμα σε όλους όσους/ες στηρίζουν την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών και όσους/ες απελευθερώνονται από τα παλιά κόμματα, διακήρυξαν σε συνέντευξη τύπου την Πρωτομαγιά στελέχη της Επιτροπής Επανεκκίνησης των Οικολόγων Πράσινων: Μ. Τρεμόπουλος, Ν. Χρυσόγελος, Α.Πράσινος, Δ. Ανδρέου, Σπ. Λουκάκης. Τη συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν με αφορμή την προετοιμασία του συνεδρίου επανεκκίνησης στις 6 και 7 Ιουλίου. Ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση με τους δημοσιογράφους, που αφορούσαν την πολιτική συνεργασιών του κόμματος καθώς και την αναταραχή που έχει προκληθεί εσωκομματικά λόγω της πρόσφατης ένταξης πολλών νέων μελών στο κόμμα. Δείτε τα βίντεο εδώ και εδώ.
 
Οι Οικολόγοι δεν διαλύονται, μαζικοποιούνται
Άρθρο του Ν. Χρυσόγελου που δημοσιεύτηκε στο tvxs.gr στις 25/4/2013
 
Συμμετοχή Ν. Χρυσόγελου σε εκπομπή του TRT Θεσσαλίας
Συμμετοχή του Νίκου Χρυσόγελου στην εκπομπή του Γ. Αναστασίου «Ουδέν Κρυπτόν» στον τηλεοπτικό σταθμό TRT Θεσσαλίας. Η συζήτηση βιντεοσκοπήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο και μεταδόθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013.
 
Συζήτηση στην Νέα Τηλεόραση Κρήτης
Συμμετοχή του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου στην εκπομπή της Μαρίνας Γιακουμάκη στη Νεα Τηλεόραση Κρήτης "Κοινός νούς στην Ευρώπη" με θέμα συζήτησης την τραπεζική κρίση, την κυπριακή κρίση και τις αποφάσεις του Eurogroup
 
Ο Ν. Χρυσόγελος στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό μαγκαζίνο «ERTworld – Europe»
Σε συζήτηση για την ανεργία, τη σύγχρονη μάστιγα για όλη την Ευρώπη συμμετείχε ο Νίκος Χρυσόγελος στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό μαγκαζίνο, «ERTworld – Europe» της δημοσιογράφου Εύας Μπούρα
 
Συζήτηση για την κρίση και την οικονομία στο Business Plan του STAR Κ. Ελλάδας
Ο Νίκος Χρυσόγελος μιλά στο Business Plan του Star Κεντρικής Ελλάδας για την κρίση και την οικονομία, στo πλαίσιο του περιφερειακού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία με θέμα την Περιφερειακή Ανάπτυξη, με πρωτοβουλία του Γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα...
 
Αλλάζουμε κι εμείς μέσα από τη συμμετοχή
Άρθρο Νίκου Χρυσόγελου που δημιοσιεύθηκε στο ηλεκτρονικό “Το ΠΟΝΤΙΚΙ” στις 26/4/2013
 
 
8
MAH
Αθήνα, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων ώρα 12.00 – 15.00: Ενημερωτική εκδήλωση: Η Ιατρική χρήση της Κάνναβης στην Ευρώπη. Ώρα 18.00 – 21.30: Ενημερωτική εκδήλωση: «Βιομηχανική κάνναβη, μια οικολογική πρόταση». Δείτε πληροφορίες εδώ
 
9
MAH
Τεχνόπολη, Αμφιθέατρο 984, ώρα 14.00 – 19.30: Συμμετοχή σε ημερίδα: “Πολιτικές μείωσης της βλάβης, καλά παραδείγματα από την Ευρώπη και ο ρόλος της αυτοδιοίκησης”. Δείτε πληροφορίες εδώ
 
10-12
MAH
Μαδρίτη: Συνεδρίαση του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος ως ένδειξη αλληλεγγύης στην ισπανική κοινωνία. Κεντρικό θέμα συζήτησης η προετοιμασίας της κοινής καμπάνιας των Πράσινων για τις ευρωεκλογές European Green Party Spring Council Madrid
 
13-14
MAH
Αθήνα: Φιλοξενία συνάντησης με ενδιαφερόμενους φορείς για δημιουργία συνεταιριστικών - συνεργατικών βιομηχανιών / βιοτεχνιών σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Βιομηχανικών Συνεταιρισμών και το Διεθνές Γραφείο Εργασίας. Πληροφορίες 2102525421.
 
15
MAH
Βρυξέλλες: Συμμετοχή ως ομιλητής σε ημερίδα “Το πραγματικό χρυσάφι μας είναι η υγεία και το περιβάλλον μας- τα κινήματα πολιτών ενάντια στην εξόρυξη χρυσού σε ευρωπαϊκές χώρες”. Διοργάνωση από τους ευρωβουλευτές Άννα Μιράντα (Πράσινοι), Νίκος Χουντής (Αριστερά) Δείτε πρόσφατη συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες.
 
23-26
MAH
Θεσσαλονίκη: Ομιλία σε ημερίδα για λαϊκισμό και ξενοφοβία στα Βαλκάνια. Διοργάνωση Ινστιτούτο Χάινριχ Μπελ, MKO “Αντιγόνη”
 
25
MAH
Σαντορίνη: Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου
 
30
MAH
Βρυξέλλες: Συμμετοχή σε συνέντευξη με εκπροσώπους 15 ευρωπαϊκών ΜΜΕ σχετικά με την “οικολογική καινοτομία” και το ρόλο που μπορεί να παίξει για έξοδο από την κρίση