18 Ιανουαρίου 2017

ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Όλα τα παιδιά, και τα παιδιά πρόσφυγες, έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση

flüchtlingshilfe slider
 
Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ καταγγέλλουμε την βάρβαρη επιδρομή Χρυσαυγιτών στο σχολείο στο Πέραμα. Οι Χρυσαυγίτες έχουν παραβιάσει ένα σωρό διατάξεις του ποινικού κώδικα, δεν υπάρχουν αρχές να ασκήσουν διώξεις; Ειδικά ο βουλευτής της ΧΑ Γ. Λαγός έχει αποφυλακιστεί υπό όρους τους οποίους παραβίασε...
Πόσο ανόητοι μπορεί να είναι οι Χρυσαυγίτες και λοιποί που θέλουν να εμποδίσουν παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο...
Και πόσο άσχετοι με την πραγματική ελληνική κουλτούρα αποδεικνύονται.
Στη χώρα που αναπτύχθηκε η φιλοσοφία και η παιδεία έρχονται οι "βάρβαροι" να εμποδίσουν τα παιδιά προσφύγων να μετέχουν της ελληνικής παιδείας. Και αυτοί θέλουν να παριστάνουν τους Έλληνες και τους πατριώτες.
Ξέρουμε ότι δεν καταλαβαίνουν από δικαιώματα, παιδεία, αλληλεγγύη, δεν μπορεί να αντιληφθούν τις εκκλήσεις της UNICEF και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες να έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση στην εκπαίδευση. Αλλά για άλλη μια φορά αποδεικνύουν ότι είναι ημιμαθείς και αμαθείς που απλώς ψαρεύουν σε θολά νερά της οργής και της άγνοιας (όπως εξάλλου και οι διάφοροι Σώρρας).
- Ἕλληνας καλεῖσθαι τοὺς τῆς παιδεύσεως τῆς ἡμετέρας ἢ τοὺς τῆς κοινῆς φύσεως μετέχοντας (Ισοκράτης, Πανηγυρικός).
Όσο για τις φοβίες που σκόπιμα διαδίδουν κάποιοι ότι τα παιδιά πρόσφυγες μπορεί να μεταφέρουν ασθένειες, οι διαμαρτυρόμενοι θα μπορούσαν απλά να διεκδικούν πρόσβαση όλων των παιδιών στο σύστημα υγείας και σε εμβολιασμό. Πάντως, θα πρέπει να ξέρουν όλοι ότι πολλά από τα παιδιά πρόσφυγες έχουν εμβολιαστεί. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι τα παιδιά αυτά κουβαλάνε μολυσματικές ασθένειες που μπορούν να απειλήσουν την υγεία άλλων παιδιών, μόνο ο ρατσισμός είναι μολυσματικός και επικίνδυνος, βλάπτει πραγματικά.