Print this page
02 Μαρτίου 2011

Μήνυμα Συμπαράστασης του Μ. Τρεμόπουλου στη Σημερινή Τουρκοκυπριακή Κινητοποίηση

Κατά των μέτρων λιτότητας και της εξάρτησης από την Τουρκία

Μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλου διαβάστηκε στη σημερινή κινητοποίηση των τουρκοκυπριακών συνδικάτων και κομμάτων κατά των μέτρων λιτότητας και του ελέγχου που ασκεί η Τουρκία στηv κοινότητά τους, αλλά και στο νησί.

Η σημερινή Μέρα Δράσης αποτελεί τη συνέχεια των κινητοποιήσεων της 28ης Ιανουαρίου, που

είχαν προκαλέσει την οργή του Τούρκου πρωθυπουργού. Παρακρατικές και παραστρατιωτικές οργανώσεις, που ελέγχονται από το τουρκικό κράτος, έχουν επανειλημμένα εκφράσει απειλές κατά των διοργανωτών.

Με ορισμένους από τους τελευταίους ο Μιχάλης Τρεμόπουλος έχει συναντηθεί κατά τις επισκέψεις του στην Κύπρο. Ιδιαίτερη είναι η περίπτωση του Μουράτ Κανατλί, γενικού γραμματέα του μικρού τουρκοκυπριακού «Κόμματος Νέας Κύπρου»-ΥΚΡ, που ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων είχε υπερασπίσει δημόσια στα τέλη του 2009 απέναντι σε πολιτική δίωξη που κατευθυνόταν από το τουρκικό «βαθύ κράτος».

«Τα μέτρα λιτότητας είναι συνήθως μέρος ευρύτερων επιθέσεων, που βάζουν στο στόχαστρο και το περιβάλλον», ανέφερε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος στο μήνυμά του προς τους Τουρκοκύπριους διαδηλωτές. «Έχω άμεση εμπειρία πόσο κοντόφθαλμος και αυτοκαταστροφικός μπορεί να είναι ο εθνικισμός. Είμαστε στο πλευρό σας, στον αγώνα για να ξεπεραστεί τόσο η υποτίμηση της εργασίας όσο και η εθνικιστική διαίρεση και στις δύο πλευρές της Πράσινης Γραμμής, για ένα μέλλον ευημερίας και βιωσιμότητας για όλους».

 

(ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα του Μιχάλη Τρεμόπουλου)

Αγαπητοί Τουρκοκύπριοι φίλοι,

Ως Πράσινος ευρωβουλευτής, θέλω να εκφράσω την πιο θερμή αλληλεγγύη μου στη σημερινή σας κινητοποίηση. Τα μέτρα λιτότητας είναι συνήθως μέρος ευρύτερων επιθέσεων, που βάζουν στο στόχαστρο και το περιβάλλον.

Έχοντας και ο ίδιος γίνει στόχος εθνικιστικών επιθέσεων στη χώρα μου, έχω άμεση  εμπειρία πόσο κοντόφθαλμος και αυτοκαταστροφικός μπορεί να είναι ο εθνικισμός. Εκφράζοντας και το πνεύμα της ομάδας των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είμαστε στο πλευρό σας στον αγώνα για να ξεπεραστεί τόσο η υποτίμηση της εργασίας όσο και η εθνικιστική διαίρεση και στις δύο πλευρές της Πράσινης Γραμμής, για ένα μέλλον ευημερίας και βιωσιμότητας για όλους.

Με τους θερμότερους πράσινους χαιρετισμούς

Μιχάλης Τρεμόπουλος

 

 

Φωτογραφίες από τις τουρκοκυπριακές κινητοποιήσεις

 

 

 

 

 

 

Last modified on Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012 01:39