25 Μαρτίου 2020

ΚΕΔΕ: διασφάλισε δωρεάν ψηφιακά εργαλεία για να μην τεθεί σε καραντίνα και η δημοκρατία σε τοπικό επίπεδο

Richard Calland: Covid-19 can have positive outcomes - The Mail ...
 
Να πούμε μπράβο, στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου για την πρωτοβουλία του να δώσει εργαλεία στην αυτοδιοίκηση ώστε να μην βάλει σε καραντίνα την δημοκρατία. Η ΚΕΔΕ κινήθηκε γρήγορα και παρέχει στους Δήμους πλατφόρμα για τηλεδιάσκεψη Δημοτικών Συμβουλίων, για να προλάβει την παράκαμψη της δημοκρατικής λειτουργίας που άρχισαν να εφαρμόζουν διάφοροι δήμοι, επικαλούμενοι την απουσία κατάλληλης τεχνικής / ψηφιακής υποδομής. Με επιστολή του στους Δήμους, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου ενημερώνει ότι "Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), έχει εξασφαλίσει συνεργασία με τη Cisco για τη λειτουργία συστήματος Webex για την οργάνωση τηλεδιασκέψεων σε κάθε Δήμο που αφορούν συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων και Επιτροπών. Η υπηρεσία αυτή παρέχεται χωρίς κανένα κόστος, δωρεάν. Το σύστημα Webex αποτελεί τεχνολογία αιχμής της επικοινωνίας (με ήχο και εικόνα) από απόσταση. Για τη λειτουργία του συστήματος στο Δήμο σας, παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε με email: ονοματεπώνυμο, το email και το τηλέφωνο συνεργάτη σας ο οποίος θα οριστεί ως υπεύθυνος λειτουργίας του εικονικού δωματίου επικοινωνίας και να τα αποστείλετε στo παρακάτω email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε."
Να σημειώσουμε ότι η τεχνολογία αυτή επιτρέπει τη συμμετοχή σε ψηφιακές συνεδριάσεις με ήχο και εικόνα μέχρι και 100.000 ατόμων. χωρίς κόστος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα και δεν χρειάζεται κάποια τεχνολογική υποδομή πέρα από υπολογιστές ή κινητά για όσους προσκαλούνται να συμμετάσχουν σε μια τέτοια ψηφιακή συνεδρίαση.
Ευχόμενοι η τεχνολογία να βοηθήσει το δύσκολο έργο της αντιμετώπισης του κοροναϊού και της ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής και της δημοκρατίας
#LeaveNoOneBehind #δημοκρατία #υγεία #coronavirus #ΚΕΔΕ
Last modified on Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 01:29