08 Δεκεμβρίου 2018

Ο χρόνος τελειώνει- Έχουμε ελάχιστο χρόνο για να αποτρέψουμε την μεγαλύτερη απειλή για τους πολιτισμούς

Κλιματική Αλλαγή. 
Είναι η μεγαλύτερη απειλή για τους πολιτισμούς εδώ και χιλιάδες χρόνια και η πρώτη φορά που την ευθύνη έχουν οι άνθρωποι και οι επιλογές τους, όχι ένα φυσικό φαινόμενο.

Έχουμε μεγάλη ευθύνη να δράσουμε ΤΩΡΑ για την προστασία του κλίματος. Αύριο θα είναι πολύ πολύ αργά και θα έχουμε την ευθύνη για το γεγονός ότι οι δικές μας γενιές κατέστρεψαν τους πολιτισμούς και εξόντωσαν ένα μεγάλο ποσοστό των ειδών του πλανήτη.

Image result for act now for climate

Η καταστροφή είναι ήδη πολύ μεγαλύτερη από αυτή που πιστεύαμε εξηγούν σε όλους τους τόνους επίσημα οι επιστήμονες, οι διεθνείς οργανισμοί, τα δεδομένα της επιστήμης, όχι απλώς υποθέτουμε ή εκτιμούν μοντέλα όπως λίγα χρόνια πριν. Αυτά όλα ξεπεράστηκαν από την πραγματικότητα. Έχουμε ΜΟΛΙΣ 12 χρόνια να πετύχουμε αλλαγές που κανονικά απαιτούν εκατοντάδες χρόνια. Αλλά δεν έχουμε πλέον καμία εναλλακτική, γιατί απλούστατα αδιαφορήσαμε όταν υπήρχαν οι προειδοποιήσεις και είχαμε καιρό μπροστά μας. 

Μαζί μπορούμε να κάνουμε την διαφορά. Όμως το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, δεν υπάρχει πλέον άλλος χρόνος για καθυστερήσεις

Ο Sir David Attenborough, English broadcaster and natural historian, στην ομιλία του στην Παγκόσμια Σύνοδο για το Κλίμα CO24 καλεί τους "ηγέτες" των χωρών να δράσουν ενάντια στην κλιματική αλλαγή "Climate change is the most serious challenge humanity has faced in thousands of years. The level of destruction is by far higher than we think. We are running out of time to save our planet earth and ourselves". Ο χρόνος μας τελειώνει.